Guvernul olandez a declarat că ar putea fi forțat să nu mai folosească Facebook, după un avertisment din partea autorității de reglementare a confidențialității din Țările de Jos cu privire la riscurile de confidențialitate ale platformei de socializare deținute de Meta Platforms, transmite CNBC.
Autoritatea Olandeză pentru Protecția Datelor (DPA) a emis o declarație prin care sfătuiește Ministerul de Interne olandez să nu se bazeze pe paginile de Facebook pentru a comunica cu cetățenii dacă nu are o idee clară despre modul în care Facebook utilizează datele personale ale persoanelor care vizitează paginile guvernamentale, scrie News.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Ministerul de Interne a cerut anterior DPA să ofere consiliere dacă guvernul ar putea folosi paginile de Facebook într-un mod conform.
Guvernul dorește claritate de la Meta ”cât mai curând posibil, cel mai târziu înainte de vacanța de vară, cu privire la modul în care abordează preocupările noastre”, a declarat Alexandra van Huffelen, ministrul olandez pentru Digitalizare, într-un comunicat.
”În caz contrar, în conformitate cu sfatul DPA, vom fi obligați să ne oprim activitățile pe paginile de Facebook”, a adăugat ea.
Președintele DPA, Aleid Wolfsen, a declarat într-un co,unicat că ”oamenii care vizitează o pagină guvernamentală au încredere că informațiile lor personale și sensibile sunt în mâini sigure”.
”Faptul că aceasta poate implica și informații despre copii și tineri face acest lucru și mai important. Sunt vulnerabili online și au nevoie de protecție suplimentară”, a spus Wolfsen în comunicat, care a fost tradus în engleză prin Google Translate.
Un purtător de cuvânt al Meta a declarat pentru CNBC: ”Nu suntem în mod fundamental de acord cu evaluarea care stă la baza acestui sfat, care este greșit în ceea ce privește faptele și demonstrează o neînțelegere fundamentală cu privire la modul în care funcționează produsele noastre. Examinăm toate produsele Meta pentru a ne asigura că respectă legile din regiunile în care oferim serviciile noastre și vom continua să colaborăm cu guvernul pentru a ne asigura că poate folosi rețelele sociale pentru a comunica cu oamenii”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Meta.
Sfatul DPA servește drept o dovadă suplimentară ”a neîncrederii crescânde între autoritățile de reglementare europene și Meta”, a declarat Matthew Holman, partener în tehnologie, confidențialitate și inteligență artificială la firma de avocatură Cripps, pentru CNBC, prin e-mail.
Holman a spus că îngrijorarea autorității olandeze de reglementare va fi probabil că datele utilizatorilor ”sunt partajate cu departamentele guvernamentale de pe platforma Meta și ar putea încă face obiectul unor probleme de securitate, monitorizare sau acces de către agențiile federale americane”.