Grupul Digi poate atinge venituri de un milliard de euro la finele acestui an, de la 917 milioane de euro în 2017, a anunțat directorul general al RCS&RDS, Serghei Bulgac, la Digi Investors Days.
“Vrem să atingem o cifră rotunda în acest an, respectiv un miliard de euro, care ar fi perfectă pentru aniversarea de 25 ani de la lansarea operațunilor”, a spus Bulgac.
Pe piața locală, Orange a raportat venituri de 1,07 miliarde de euro în 2017, de la 987 milioane de euro în 2016. Grupul Telekom România, care reunește foștii operatori Romtelecom și Cosmote Romania, a înregistrat venituri anul trecut venituri de 972 milioane de euro, de la 985 milioane de euro în 2016.
Subsidiara locală a grupului britanic Vodafone a raportat venituri de 722,3 milioane de euro în perioada ianuarie – decembrie 2017, de la 706,6 milioane de euro în 2016.
CITEȘTE ȘI Intrarom pierde în fața Concurenței într-un dosar cu acuzații de trucare. Mai are o șansăAnul trecut, veniturile grupului Digi au crescut cu 9%, la 917 milioane de euro, iar EBITDA a atins 288 milioane de euro, de la 263 milioane de euro în 2016.
În primele șase luni ale acestui an, veniturile au avansat cu 5%, la 476 milioane de euro. EBITDA a urcat cy 9%, la 153 milione de euro, potrivit datelor prezentate.
“Sperăm ca dinamica pozitivă a veniturilor și EBITDA să influențeze și cotația titlurilor Digi”, a spus Bulgac.
Grupul Digi include Digi Communications NV Olanda, RCS&RDS și entitățile afiliate acesteia. Entitatea-mamă a grupului este Digi Communications NV, societate înființată în Olanda cu locul desfășurării activității și sediul în România.
Activitățile principale sunt desfășurate de RCS&RDS (România), Digi T.S. kft (Ungaria), Digi Spain Telecom SLU și Digi Italy SL.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV SNR pregătește reluarea licitației pentru televiziunea digitală, procedură eșuată de două ori. Operatorul negociază cu TVR proiectul viitoarei rețeleÎn data de 11 aprilie 2017, societatea și-a schimbat denumirea în Digi Communications NV, fosta sa denumire fiind Cable Communications Systems NV.
RCS&RDS a fost înființată în 1994 sub numele Analog CATV și a început inițial activitatea ca operator de cablu TV în mai multe orașe din România.
În anul 1996, ca urmare a fuziunii cu o parte a unui alt operator de cablu (Kappa), denumirea societății a devenit Romania Cable Systems (RCS).
Doi ani mai târziu, RCS a înființat o noua filială, Romania Data Systems (RDS) pentru a oferi servicii de internet, date și telefonie fixă pe piața din România.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Orange România va prelua licența 2K Telecom pentru internet de bandă largă. ANCOM analizează operațiuneaÎn august 2005, RCS a absorbit, prin fuziune, filiala RDS și si-a schimbat denumirea în RCS&RDS.
Compania a evoluat istoric atât prin dezvoltarea infrastructurii, prin achiziția unor operatori de telecomunicatii, cât si prin relații cu clienții.
Grupul furnizeaza servicii de telecomunicații pentru cablu TV (televiziune prin cablu), servicii de internet fix și mobil și date, telefonie fixă și mobilă și televiziune prin satelit direct în casă (DTH) în România, Ungaria, Spania și Italia.
Cea mai mare societate operațională din grup este RCS&RDS.
Acționarul principal al Digi este RCS Management, o societate înființată în România, care este controlată prin RCS Management de Zoltan Teszari.
Digi Communications s-a listat la cota Bursei de Valori București în luna mai 2017, unde acțiunile au avut o traiectorie descendentă în piață, la 28,7 lei/acțiune, de la sub cel de 40 lei/acțiune al ofertei publice.