Google va investi 1 miliard de dolari în Thailanda

Google va investi 1 miliard de dolari în Thailanda
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 09:00

Google a anunțat că investește 36 de miliarde de baht thailandezi, sau 1 miliard de dolari, în Thailanda, pentru crearea unui nou centru de date și extinderea infrastructurii cloud a țării, transmite CNBC.

Investiția marchează o accelerare a expansiunii Google în Asia, punând inteligența artificială în centrul impulsului său internațional într-un moment în care se confruntă cu o concurență intensă din partea unor companii precum Microsoft și OpenAI.

Urmărește-ne și pe Google News
Conferința Profit E-commerce, Profit.ro - Cristian Pelivan, ARMO: De la 1 ianuarie e obligatoriu CNP pe factură. Nu e legal. Formularul e-Factura trebuie schimbat CITEȘTE ȘI Conferința Profit E-commerce, Profit.ro - Cristian Pelivan, ARMO: De la 1 ianuarie e obligatoriu CNP pe factură. Nu e legal. Formularul e-Factura trebuie schimbat
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Investiția va determina compania să creeze primul său centru de date în Thailanda, a declarat Google, într-o postare pe blogul său din Thailanda.

Centrele de date sunt coloana vertebrală a economiei digitale moderne de astăzi, alimentând ascensiunea tehnologiei cloud computing care permite accesul la servicii de stocare, calcul și analiză prin internet, scrie News.ro.

Google a anunțat că centrul său de date thailandez de debut va fi situat în Chonburi, o provincie de est a Thailandei.

Facilitatea ”va ajuta la susținerea cererii în creștere pentru inovații Google Cloud și AI, precum și servicii populare Google, cum ar fi Google Search, Google Maps și Google Workspace” în Thailanda, a declarat Jackie Wang, liderul Google pentru Thailanda, în postarea pe blog.

A fost semnat contractul pentru modernizarea \ CITEȘTE ȘI A fost semnat contractul pentru modernizarea "Drumului Vămii"

Dincolo de dezvoltarea infrastructurii, investiția de 1 miliard de dolari de la Google în Thailanda este ”de asemenea despre deblocarea de noi oportunități pentru afaceri, educatori și toți thailandezii”, a spus Wang în postarea de pe blog.

”Pe măsură ce AI transformă industriile, este mai important ca niciodată să educăm și să perfecționăm abilitățile thailandezilor pentru a utiliza această tehnologie”, a adăugat ea.

Economia digitală a Thailandei este a doua ca mărime din Asia de Sud-Est și este așteptată să atingă 50 de miliarde de dolari până în 2025, au declarat Google, Temasek și Bain & Company într-un raport din 2023 al e-Conomy SEA.

Google investește în regiune concentrându-se pe AI, deoarece se confruntă cu presiunea giganților săi tehnologici rivali atunci când vine vorba atât de AI, cât și de cloud computing.

Gigantul internetului domină în prezent la nivel global când vine vorba de tehnologia motorului său de căutare. Însă compania a fost din ce în ce mai amenințată de creșterea instrumentelor AI generative, cum ar fi ChatGPT de la OpenAI.

Este o tehnologie la a cătrei dezvoltare Google a contribuit prin cercetările sale timpurii asupra așa-numitelor modele transformatoare, care reprezintă baza multor dintre cele mai populare modele AI generative. Cu toate acestea, astăzi Google se află sub amenințare din cauza utilizării de produse AI generative, cum ar fi ChatGPT și Perplexity, un motor de căutare bazat pe inteligență artificială, pentru a găsi informații.

Săptămâna trecută, Google a depus un proces antitrust la Comisia Europeană, acuzând Microsoft că a abuzat de poziția sa dominantă în industria cloud pentru a submina concurența.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
thailanda