Google va folosi energie nucleară

Google va folosi energie nucleară
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris astăzi, 09:57

Gigantul american Google a contractat un startup cu scopul de a construi mai multe reactoare nucleare de mici dimensiuni, în Statele Unite.

Kairos Power, un startup din California, va construi șase reactoare nucleare modulare pentru Google, care încearcă, astfel, să-și suplimenteze necesarul de energie crescut de dezvoltarea AI-ului.

Urmărește-ne și pe Google News

Cele șase reactoare nucleare vor conferi Google acces la 500 de megawați de energie până la finalul acestei decade. Primul reactor ar trebui să intre în funcție pâna în 2030, iar restul în următorii cinci ani.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Căutarea din Windows va folosi inteligența artificială CITEȘTE ȘI Căutarea din Windows va folosi inteligența artificială

Aceasta este prima tranzacție prin care o mare corporație cumpără energie nucleară prin intermediul reactoarelor nucleare de mici dimensiuni.

Spre deosebire de reactoarele mari, unde componentele sunt construite la fața locului, în cazul reactoarelor mici componentele sunt construite în fabrici, ceea ce reduce costurile de producție.

Kairos Power, care construiește deja un reactor demonstrativ în Tennessee, va avea nevoie de aprobarea autorităților americane pentru dezvolta reactoarele contracte de Google.

Cele două părți nu au făcut publice detaliile financiare ale tranzacției, însă, reprezentanții Google spun că structura acesteia o ajută să mențină costurile scăzute și să obțină acces la energie în timp util.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
energie nucleară
inteligență artificială