Google prezintă Talk to Books. Perspectivele domeniului digital - anunțate de experți, factori de decizie guvernamentală și cei mai puternici jucători în domeniu la WeLoveDigital.forum

Google prezintă Talk to Books. Perspectivele domeniului digital - anunțate de experți, factori de decizie guvernamentală și cei mai puternici jucători în domeniu la WeLoveDigital.forum
scris 24 apr 2018

Cercetătorii în domeniul inteligenței artificiale de la Google anunță o facilitate care permite utilizatorilor să caute în cadrul cărților electronice folosind limbajul natural. Cele mai noi tendințe din cele mai interesante, actuale și de viitor domenii ale tehnologiei vor fi prezentate și analizate de experți, factori de decizie guvernamentală și cei mai puternici jucători în domeniu la WeLoveDigital.forum, ajuns la a treia ediție, cel mai important eveniment media al industriei.

Conferința va fi organizată pe parcursul a două zile, pe 21-22 mai, la hotel Intercontinental din București.

Urmărește-ne și pe Google News

Detalii pot fi aflate AICI.

La conferință vor fi anunțate inclusiv soluții pentru protejarea datelor personale în perspectiva GDPR și securitatea digitală, importantă atât pentru utilizatorii finali, cât mai ales pentru companii.

Acum, o echipă condusă de Ray Kurzweil, inginerul-șef de la Google, a dezvoltat o modalitate de căutare semantică care, în locul clasicelor cuvinte cheie, se bazează pe limbajul obișnuit al oamenilor.

Practic, în loc ca utilizatorul că caute „vacanță exotică”, acesta poate căuta prin limbajul pe care-l folosește în conversațiile obișnuite și să întrebe: „unde să-mi fac vacanța dacă doresc o destinație exotică”.

VIDEO Google a creat o tehnologie inteligentă care separă cu acuratețe o anumită voce de alte sunete, analizând mișcările faciale CITEȘTE ȘI VIDEO Google a creat o tehnologie inteligentă care separă cu acuratețe o anumită voce de alte sunete, analizând mișcările faciale

Căutarea și comenzile semantice sunt esențiale pentru următorul pas al interfeței dintre om și mașină, care, conform specialiștilor, va înlocui mouse-ul, tastatura și touchscreen-ul cu comenzile vocale.

Comenzile vocale ale viitorului se doresc a fi conversații naturale între om și computer, în care computerul să înțeleagă comanda și nu omul să fie cel care se adaptează la modul în care funcționează mașinăria.

Talk to Books, este o aplicație a acestei tehnologii dezvoltată cu ajutorul și folosită în cadrul cărților electronice. Ray Kurzweil spune că noua facilitate este în același timp un progres în domeniul căutării semantice și o nouă modalitate de a descoperi cărți noi.

Învățarea mecanică a fost aplicată în acest caz în peste 100.000 de cărți conținând mai mult de 600 de milioane de fraze cu scopul antrenării AI-ul în ceea ce experții numesc înțelegerea naturală a limbajului.

NASA lansează un telescop care să caute planete pe care ar putea exista viață CITEȘTE ȘI NASA lansează un telescop care să caute planete pe care ar putea exista viață

Echipa de cercetători condusă de Kurzweil a plecat de la o tehnologie folosită deja de Google în cadrul Gmail, serviciu care oferă o facilitate numită „Smart Reply”, ce oferă răspunsuri automate în urma analizării mesajului primit.

Talk to Books este doar o exemplificare a tehnologiei dezvoltate de cercetători, tehnologie pe care Google o va pune la dispoziția dezvoltatorilor software, care o vor putea integra în propriile produse.

Mai multe despre inteligența artificială și cele mai importante domenii ale industriei digitale vor fi dezbătute în cadrul WeLoveDigital.forum, organizat pe 21 și 22 mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
inteligenta artificiala
google
carti
cautare semantica