Google a anunțat că vizibilitatea aplicațiilor în cadrul magazinului oficial de aplicații pentru Android va depinde și de calitatea tehnică a acestora.
Dincolo de toate calitățile sale, Android are o reputație slabă în ceea ce privește aplicațiile. Mai slabă, cel puțin, decât marele său concurent, platforma iOS a celor de la Apple.
Și asta nu pentru că nu ar exista aplicații de Android foarte bine făcute, ci pentru că, în aceeași măsură, sunt vizibile și multe aplicații foarte slabe – cu probleme tehnice, funcționalitate discutabilă sau un design de nivel amator.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Tocmai din aceste considerente, Google va lua în calcul ceea numește “App Quality Signals” în cadrul algoritmului de rankare al aplicațiilor în magazinul Google Play.
Acest AQS reprezintă un set de condiții pe baza cărora un sistem de inteligență artificială analizează aplicațiile de Android. Performanța brută, gradul de folosire și review-urile utilizatorilor sunt câteva din condițiile pe baza cărora fiecare aplicație primește un scor.
Ce înseamnă asta, simplu spus, este că aplicațiile prost dezvoltate ar trebui să fie mai puțin vizibile, iar cele bune să ocupe primele poziții în cadrul magazinului Google Play.
CITEȘTE ȘI Instanța prelungește cu încă 60 de zile interdicția procedurii de dizolvare sau lichidare pentru firmele Teamnet și AsesoftGoogle va favoriza astfel, cu foarte puțină implicare umană și mult AI, aplicațiile de calitate, în defavoarea celor cu probleme tehnice. Iar acest lucru va fi vizibil atât cadrul funcției de căutare, cât și în listele de recomandări din magazinul oficial de aplicații.
Această măsură ar trebui să motiveze dezvoltatorii să depună mai mult efort pentru optimizarea propriilor aplicații și să le pese mai mult de review-urile date de utilizatori.
Acesta nu este primul pas făcut de Google în încercarea de a favoriza aplicațiile bune și a ascunde cât mai jos în magazinul său produsele de slabă calitate. Nu mai departe de luna trecută, Google a introdus o nouă tehnică ce are la bază inteligența artificială, cu rolul de a depista și elimina aplicațiile cu potențial periculos.