Google a cumpărat un start-up care dezvoltă tehnologie pentru identificarea obiectelor din imagini cu ajutorul inteligenței artificiale

Google a cumpărat un start-up care dezvoltă tehnologie pentru identificarea obiectelor din imagini cu ajutorul inteligenței artificiale
scris 7 iul 2016

Google a anunțat că a achiziționat Moodstocks, un start-up francez care dezvoltă tehnologie pentru identificarea obiectelor din imagini, bazată pe inteligența artificială, un domeniu în care Google investește masiv. Prețul achiziției nu a fost încă dezvăluit.

Google deține deja tehnologii destul de avansate de recunoaștere a obiectelor din imagini, dar compania spune că acest domeniu este încă la început.

Urmărește-ne și pe Google News

"Mai avem încă un drum lung de parcurs, iar aici intervine Moodstocks", se arată într-o postare pe blogul Google.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Aplicațiile pentru smartphone pe care Moodstocks le deține în prezent vor fi eliminate treptat, în condițiile în care compania va colabora cu Google pentru dezvoltarea unor programe și tehnologii noi.

"Din momentul în care am înființat Moodstocks, visul nostru a fost să oferim ochi dispozitivelor prin transformarea camerelor în senzori inteligenți capabili să înțeleagă mediul înconjurător", spun reprezentanții Moodstocks.

Peste 2,8 milioane de utilizatori români de Facebook locuiesc în regiunea Muntenia. Totalul conturilor a ajuns la 8,5 milioane CITEȘTE ȘI Peste 2,8 milioane de utilizatori români de Facebook locuiesc în regiunea Muntenia. Totalul conturilor a ajuns la 8,5 milioane

Google a anunțat, la începutul anului, că lucrează la un sistem de inteligență artificială bazat pe o rețea neuronală ce poate spune cu precizie locul în care a fost realizată o fotografie, fără a se folosi de geotag-uri. Mai exact, sistemul identifică locul unde fotografia a fost făcută doar pe baza a conținutului din imagine.

Luna trecută, Google a anunțat că va pune bazele unui centru de cercetare în Elveția, destinat inteligenței artificiale. Totodată, anul trecut, Google a investit în DFKI (Centrul German de Cercetare a Inteligenței Artificiale), o instituție non-profit unde activează 450 de academicieni și oameni de știință.

Tot Google finanțează cercetările din domeniul inteligenței artificiale ale Universității Oxford din Anglia, iar acum doi ani a cumpărat DeepMind, un startup londonez din același domeniu al inteligenței artificiale, pentru 500 milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
inteligenta artificiala
ai
imagini
fotografii
moodstocks