Furnizorul român de soluții VPN CyberGhost, preluat de compania israeliană Crossrider pentru 9,2 milioane euro

Furnizorul român de soluții VPN CyberGhost, preluat de compania israeliană Crossrider pentru 9,2 milioane euro
scris 15 mar 2017

Compania israeliană Crossrider a preluat furnizorul român de soluții de criptare și securitate a datelor CyberGhost, din București, într-o tranzacție cu numerar și acțiuni evaluată la 9,2 milioane euro.

Înființată în 2011, CyberGhost este un furnizor important de soluții VPN la nivel mondial, produsele dezvoltate de compania românească fiind folosite de peste 10 milioane de utilizatori. Compania are 45 de angajați în București și Germania și a obținut un profit operațional de 1 milion de dolari în 2016.

Urmărește-ne și pe Google News

CyberGhost este deținută de cetățenii germani Thomas Herrmann și Robert Knapp, potrivit datelor termene.ro. Knapp este co-fondator și director general al CyberGhost și mai deține în România firma de consultanță Emro Ventures, cu sediul tot la București.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Românii își falsifică propriile produse tradiționale CITEȘTE ȘI Românii își falsifică propriile produse tradiționale

Crossrider va plăti în schimbul CyberGhost o sumă inițială de 3,2 milioane euro la încheierea tranzacției și va transfera vânzătorului un pachet de aproape 4,06 milioane de acțiuni proprii (2,87%) în valoare de 3 milioane euro, potrivit unui comunicat al companiei israeliene. Alte 3 milioane euro vor fi achitate în primele 12 luni de la preluare, în funcție de profitul operațional generat de CyberGhost, însă plata sumei este condiționată de “continua implicare” a lui Knapp la companie.

"Achiziția CyberGhost se înscrie în strategia companiei în vederea extinderii pe piața B2C (business to consumer). Suntem entuziasmați să putem furniza cele mai bune soluții de protecție a datelor către milioane de utilizatori", spune șeful companiei israeliene, Ido Erlichman.

viewscnt
Afla mai multe despre
cyberghost
crossrider
solutii vpn
criptate
securitate
privacy
achizitie