FBI a plătit mai mult de 1 milion de dolari pentru a debloca telefonul teroristului de la San Bernardino

FBI a plătit mai mult de 1 milion de dolari pentru a debloca telefonul teroristului de la San Bernardino
scris 22 apr 2016

Directorul FBI, James Comey, a confirmat joi că instituția sa a plătit mai mult de 1 milion de dolari pentru a debloca Iphone-ul teroristului de la San Bernardimo, după refuzul vehement al Apple de a colabora cu administrația SUA pentru a dezvolta un program de hacking, care ar fi afectat securitatea telefoanelo vândute de companie, transmite Wall Street Journal.

Comey a refuzat să dea o cifră exactă, însă a menționat că FBI a plătit mai mult pentru programul de hacking decât va câștiga el ca director al instituției pentru următorii șapte ani. Salariul directorului FBI se ridică la 180.000 de dolari anual, astfel americanii  au plătit mai mult de 1,26 milioane de dolari pe un singur program, după refuzul Apple de a acorda asistență în mod gratuit, scrie News.ro

Urmărește-ne și pe Google News

”Am plătit foarte mult. Însă a meritat”, a precizat James Comey.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Bătălia legală dintre FBI și gigantul tehnologic Apple privind deblocarea telefonului de muncă al lui Syed Rizwan Farook, a atras atenția asupra unor probleme mai complexe legate de criptarea datelor, intimitate și securitate.Farook a ucis, împreună cu soția sa, 14 persoane și a rănit alte 22, după ce a deschis focul la o întâlnire a funcționarilor publici.

În aceeași zi, cei do soți au fost uciși într-un schimb de focuri cu autoritățile, iar telefonul recuperat al lui Farook nu a putut fi deblocat din cauza securității implementate de Apple.

EXCLUSIV Noua ordonanță de salarizare blochează sporurile și 7 indemnizații, o parte dintre bugetari mai așteaptă până în 2020-2021 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Noua ordonanță de salarizare blochează sporurile și 7 indemnizații, o parte dintre bugetari mai așteaptă până în 2020-2021

Departamentul de Justiție a încercat să oblige Apple printr-un mandat judecătoresc să dezvolte un software pentru deblocarea dispozitivului, însă compania a refuzat vehement, argumentând că un astfel de program în mâinile greșite ar compromite securitatea telefoanelor deținute de milioane de utilizatori.

Administrația a renunțat la cazul împotriva Apple, după ce FBI a anunțat că a găsit o a treia parte interesată să deblocheze dispozitivul.

Comey a criticat, de asemenea, și decizia WhatsApp de a oferi criptarea mesajelor pentru peste un miliard de utilizatori. Compania a argumentat că dezvoltarea unor sisteme de comunicare invincibile va face lumea mai singură.

În schimb, directorul FBI a susținut că criptarea mesajelor va fi în beneficiul criminalilor și teroriștilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
fbi
telefon deblocat