Facebook a folosit în mod incorect datele personale ale cetățenilor olandezi

Facebook a folosit în mod incorect datele personale ale cetățenilor olandezi
scris 16 mar 2023

O instanță din Țările de Jos care judecă un proces colectiv a ajuns la concluzia că o filială europeană a companiei Meta, Facebook Ireland, a folosit în mod necorespunzător datele personale ale cetățenilor olandezi în perioada 2010 - 2020, precizând că această companie "a încălcat legea", transmite Reuters.

"Informațiile personale au fost procesate în scopul de a genera publicitate, pe când în acest caz acest lucru nu este permis", conform deciziei instanței.

Urmărește-ne și pe Google News
GALERIE FOTO Samsung anunță smartphone-urile Galaxy A34 și A54 CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Samsung anunță smartphone-urile Galaxy A34 și A54
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

"Informațiile personale au fost oferite unor terți fără ca utilizatorii Facebook să fie informați și fără să existe o bază legală pentru acest lucru", se mai precizează în decizia instanței.

Decizia a fost îndreptată împotriva Facebook Ireland pentru că această filială s-a ocupat de procesarea datelor personale ale utilizatorilor olandezi, scrie Agerpres.

OpenAI începe să lanseze un model puternic de inteligență artificială cunoscut sub numele de GPT-4, pregătind terenul pentru proliferarea și mai multor tehnologii de tip uman CITEȘTE ȘI OpenAI începe să lanseze un model puternic de inteligență artificială cunoscut sub numele de GPT-4, pregătind terenul pentru proliferarea și mai multor tehnologii de tip uman

Un purtător de cuvânt al Meta a declarat că această companie este "mulțumită" cu anumite părți ale deciziei și va face apel împotriva altor părți, scoțând în evidență faptul că unele dintre revendicări datează de mai bine de un deceniu.

"Știm că confidențialitatea este importantă pentru utilizatorii noștri olandezi și dorim ca ei să dețină controlul asupra modului în care datele lor personale sunt folosite", a declarat reprezentantul Meta.

Reclamantul, organizația Data Privacy Stichting, a fost lansată în 2020 ca un parteneriat între un grup de firme de avocatură și Asociația pentru protecția drepturilor consumatorilor olandezi, în scopul de a încerca să obțină despăgubiri în instanță.

Procesul nu a ajuns încă în stadiul în care să fie pronunțate eventuale despăgubiri, mai notează Reuters care precizează și că reprezentanții organizației Data Privacy Stichting nu au putut fi deocamdată contactați pentru comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
date personale