Epic dă în judecată Google și Samsung

Epic dă în judecată Google și Samsung
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris astăzi, 08:46

Epic Games a intentat un nou proces împotriva Google, însă, de aceasta dată, producătorul de jocuri se îndreaptă și împotriva Samsung.

De această dată, Samsung și Google sunt acuzați de „conspirație ilegală pentru subminarea magazinelor de aplicații terțe”.

Urmărește-ne și pe Google News

Acuzațiile fac referire la funcționalitatea „Auto Blocker” de pe smartphone-urile Samsung, care previne instalarea aplicațiilor din „surse neautorizate”.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
Trump amenință Google cu urmărirea penală CITEȘTE ȘI Trump amenință Google cu urmărirea penală

Avocații Epic indică mai multe nereguli în modul de funcționare a acestei facilități, despre care Samsung spune că este menită să protejeze utilizatorii.

Auto Blocker este activată în mod implicit și îngreunează semnificativ instalarea aplicațiilor care nu provin din magazinele digitale operare de Samsung sau Google.

Conform Epic, pentru a instala un magazin terț de aplicații pe un smartphone Samsung cu Auto Blocker sunt necesari 21 de pași.

Mai mult, Epic susține că Auto Blocker nu are nicio legătură cu siguranța utilizatorilor, întrucât nu face nicio evaluare a surselor sau aplicațiilor pe care le blochează.

Dezvoltatorul de jocuri trebuie, însă, să dovedească și faptul că Samsung și Google au conspirat împreună pentru bloca magazinele terțe, conform acuzațiilor.

Acesta este al doilea proces pe care Epic îl intentează Google, după cel din urmă cu patru ani, pe care l-a câștigat.

viewscnt
Afla mai multe despre
epic
google
samsung