Două sisteme AI aparținând Google excelează în matematică

Două sisteme AI aparținând Google excelează în matematică
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iul 2024

Două sisteme de inteligență artificială (AI) aparținând Google DeepMind, laboratorul de cercetări al grupului californian, au reușit să rezolve probleme date la Olimpiada Internațională de Matematică în 2024, transmite AFP.

Sistemele AlphaProof și AlphaGeometry 2 au rezolvat patru din șase probleme prezentate în acest an la concursul internațional destinat elevilor de liceu, atingând nivelul corespunzător medaliei de argint, ceea ce reprezintă o premieră, conform Google.

Urmărește-ne și pe Google News
ANCOM avertizează - risc de roaming involuntar CITEȘTE ȘI ANCOM avertizează - risc de roaming involuntar
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

AlphaProof a rezolvat două probleme de algebră și una de aritmetică, în timp ce AlphaGeometry 2 a rezolvat o problemă de geometrie, arată Agerpres.

Cea de-a 65-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică (OIM) s-a desfășurat în Marea Britanie între 11 și 22 iulie.

Senatul SUA va vota legi pentru protejarea copiilor pe internet CITEȘTE ȘI Senatul SUA va vota legi pentru protejarea copiilor pe internet

Această competiție, care există din anul 1959, reunește liceeni selecționați din aproximativ o sută de țări.

Prima versiune a sistemului AlphaGeometry reușise deja să rezolve 25 de probleme olimpice de geometrie dintr-un total de 30 de exerciții propuse, raporta în ianuarie revista științifică Nature.

VIDEO&FOTO Grupul austriac PORR a săpat 1.500 metri în tunelurile \ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Grupul austriac PORR a săpat 1.500 metri în tunelurile "Daniela și Alina" și a început tunelul "Carmen". Muncă nonstop cu peste 600 angajați

"Aceste rezultate deschid noi perspective în domeniul raționamentului matematic și sugerează un viitor în care matematicienii și inteligența artificială vor colabora pentru a rezolva probleme complexe", conform unui comunicat de presă al Google. 

viewscnt
Afla mai multe despre
google
matematica