CONFIRMARE Liviu Drăgan își anunță noua afacere, Druid: Vreau să umplu lumea de asistenți virtuali inteligenți. Cum va afla un angajat câte zile de concediu mai are sau când va primi bonusuri

CONFIRMARE Liviu Drăgan își anunță noua afacere, Druid: Vreau să umplu lumea de asistenți virtuali inteligenți. Cum va afla un angajat câte zile de concediu mai are sau când va primi bonusuri
scris 15 mai 2018

Liviu Drăgan, fondatorul Total Soft, afacere din care a ieșit în 2016, a anunțat astăzi înțelegerile încheiate cu puternici oameni de afaceri pentru lansarea unei platforme de inteligență artificială, confirmând astfel informațiile prezentate săptămâna trecută de Profit.ro, precizând că platforma va asista managementul în procesul decizional prin utilizarea unor algoritmi de analiză a informațiilor de business existente într-o companie. Cu un buget de investiții 1,5 milioane de euro, din care 800.000 de euro deja au fost alocați, Drăgan, care va fi președintele Consiliului de administrație al noii companii, denumită Druid, spune că “vreau să umplu lumea de asistenți virtuali inteligenți” și “să ajung la afaceri de 10 milioane de euro peste trei ani și profitabilitate mare”.

Fostul șef al Total Soft s-a asociat în compania Druidcu Radu Enache, proprietarul lanțului hotelier Continental, cu Eugen Marcel Banciu, fondatorul Farmexpert și deținătorul grupului de farmacii Dona, cu Anca Vlad, proprietarul lanțului de farmacii Catena, precum și cu alți investitori, așa cum a anunțat în exclusivitate Profit.ro săptămâna trecută.

“Cred mult în acest proiect și cred că va reuși. Avem o echipă de experți și specialiști care s-au lovit de o mulțime de «războaie» până acum, avem un portofoliu de contacte stabilite în atâția ani de business, avem investitori pe care îi cunosc și sunt de încredere. Acestea sunt, zic eu, ingrediente pentru un business de success”, a declarat Drăgan la o întâlnire cu presa.

Urmărește-ne și pe Google News
Vești proaste pentru perspectivele inflației. BNR vede barilul de petrol mai scump în perioada următoare. Cotațiile au depășit deja estimările băncii centrale CITEȘTE ȘI Vești proaste pentru perspectivele inflației. BNR vede barilul de petrol mai scump în perioada următoare. Cotațiile au depășit deja estimările băncii centrale

Compania Druid va fi condusă de Dragoș Metea, fost Outsourcing Managing Director al Total Soft în perioada iunie 2008 – martie 2010.

De asemenea, în echipa Druid a fost cooptat și Daniel Bălăceanu în poziția de Product Owner, în ultimii 8 ani el ocupând funcția Product Manager la Total Soft.

Prima variantă a platformei Druid va fi lansată la finele lunii mai sau începutul lunii iunie sub forma unui asistent virtual pe mobil pentru segmentul B2C (business to consumer), care va putea fi folosit atât de angajații companiei beneficiare, cât și de clienții săi.

Potrivit lui Drăgan, un angajat va putea afla prin intermediul asistentului virtual (chatbot) informații precum câte zile mai are din concediul de odihnă, poate să solicite câteva zile de concediu către compartimentul Resurse Umane (HR), să afle când va vira angajatorul salariul și în ce sumă, bonusurile, dar și evoluția sa în companie sub forma unor grafice.

Inginerii români de la Continental învață mașinile să parcheze singure. Cu ajutorul unui soft, șoferii pot memora proceduri de parcare CITEȘTE ȘI Inginerii români de la Continental învață mașinile să parcheze singure. Cu ajutorul unui soft, șoferii pot memora proceduri de parcare

“Toate informațiile furnizate sunt rezultatul unor întrebări prestabilite chiar de către client. Astfel, angajatului nu i se răspunde la întrebări aleatoare, precum chatboții B2C, și nici nu are acces la aceleași întrebări pe care le are, de exemplu, CEO-ul sau clientul”, a explicat Drăgan.

El spune că prima variantă a platformei Druid va avea asistenți virtuali programați să execute peste 200 de sarcini pentru activitățile de suport clienți, vânzări, tehnicieni și resurse umane.

“Utilizatorii platformei își vor putea construi proprii asistenți, instruidu-i să acopere anumite zone de business sau îi vor putea conecta la diferite aplicații pentru a oferi informații relevante și a-i asista în luarea deciziilor”, a afirmat Drăgan.

El a prezentat ca exemplu următoarea situație: pentru a te programa la medic la o companie privată, acum trebuie să suni sau să scrii un mail, urmând a fi îndrumat de un operator către un medic, un cabinet, la o anumită oră.

Prin intermediul chatbot-ului Druid, clientul respectiv poate să se programeze rapid, prin intermediul inteligenței artificiale, la orice oră și să știe cu exactitate, în câteva minute, unde și când să meargă.

“În ziua de astăzi se întâmplă două lucruri – devenim din ce în ce mai dependenți de tehnologie și, totodată, facem activități repetitive. De exemplu nu prea te mai urci în mașină fără Waze. Trimitem, la nivel global, 6 miliarde de mesaje private lunar, în creștere de la 4 miliarde anul trecut. Activitățile repetitive vor putea fi acoperite mult mai eficient prin chatboți precum Druid”, consideră Dragăn.

Guvernul vrea ca asigurările să nu mai fie instrumentul firmelor la garantarea solvabilității lucrărilor finanțate din buget. Patronatul Brokerilor: Trei companii vor ieși din business. Cine sunt asigurătorii care ar putea fi afectați CITEȘTE ȘI Guvernul vrea ca asigurările să nu mai fie instrumentul firmelor la garantarea solvabilității lucrărilor finanțate din buget. Patronatul Brokerilor: Trei companii vor ieși din business. Cine sunt asigurătorii care ar putea fi afectați

Platforma Druid va utiliza osi tehnologii oferite de parteneri din zona cloud și inteligență artificială (Azure, Microsoft Cognitive Services, Bot Framework), precum și o serie de canale de comunicare utilizate la scară largă (Facebook Messenger, Skype, WeChat, Twilio sau Slack), fiind complementară oricărui sistem informatic intern utilizat de către o companie.

Drăgan spune că Druid se va adresa companiilor din orice domeniu (sănătate, producței, utilități, servicii, retail, distribuție, financiar-bancar etc) și va conduce la eficientizarea afacerii și creșterea calității serviciilor furnizate clienților, respectiv creșterea productivității și performanței salariaților.

Dragoș Metea, șeful companiei, anticipează că Druid va fi adoptat într-un ritm accelerat după ce firmele vor înțelege valoarea adusă afacerilor.

“Asistenții virtuali propuși de Druid oferă o experiență conversațională documentată, folosind inteligența artificială și procesarea limbajului natural pentru a simula o conversație cu o persoană reală. Este un mod de lucru nou, care, odată ce companiile vor înțelege ce valoare aduce businessului, mă aștept să fie adoptat într-un ritm accelerat. De altfel, Druid își propune să fie un jucător important în această arie atât local, cât și internațional, unul dintre obiectivele anului 2019 fiind extinderea pe piețele externe”, a spus Metea.

Internet of Things va atrage investiții cumulate de 15.000 de miliarde de dolari până în 2025 CITEȘTE ȘI Internet of Things va atrage investiții cumulate de 15.000 de miliarde de dolari până în 2025

Conform Gartner, până în anul 2020, peste 50% din firmele medii și mari vor implementa module de monitorizare a produselor de tipul asistenților virtuali. Companiile ai căror angajați vor proveni din generația millennials vor fi primele interesate de aces nou trend, adopția fiind extrem de rapidă datorită modului în care tinerii interacționează cu tehnologia în mediul privat.

Cel mai mare pachet de acțiuni al Druid SA este deținut de Liviu Drăgan (21%). Radu Enache deține, printr-o firmă, 20% din capital, iar Eugen Banciu are 13,75%.

Un alt pachet de acțiuni, tot de 13,75%, este controlat de Iulian Trandafir, directorul general al Farmexpert, al doilea distribuitor de medicamente din România, tot atâtea acțiuni având și Anca Vlad, proprietarul Catena.

Radu Enache este proprietarul Continental, unul dintre cele mai mari lanțuri hoteliere din România, deținând participații la Continental Hotels, Continental Invest Mărășești și Continental Vest Arad.

La rândul său, Eugen Banciu, medic de profesie, este fondatorul distribuitorului de medicamente Farmexpert și deținătorul grupului de farmacii Dona. El mai deține participații la firme cu activități în domeniul imobiliar și agricultură, fiind creditat în urmă cu câțiva ani cu o avere de circa 30 milioane euro.

În acționariat au mai fost cooptate firma Playmore, implicată în activități ale portalurilor web și controlată în mod egal de Anca Vlad, care a dezvoltat și Catena, cea mai mare rețea de farmacii din România, și Senso TV, un brand al grupului Fildas, controlat tot de Anca Vlad, de televiziune prin cablu.

Un acționar Gemini Solutions iese din firma de software pentru peste 860.000 euro, după ce anterior a mai vândut din acțiuni CITEȘTE ȘI Un acționar Gemini Solutions iese din firma de software pentru peste 860.000 euro, după ce anterior a mai vândut din acțiuni

În proiect se mai află Dragoș Cristian Bostănescu, acționar la Castel Film, alături de Vlad Păunescu, și firma RCB Investors, care desfășoară activități de servicii suport pentru întreprinderi și îi are ca asociați pe Radu și Camelia Maria Bugica.

Radu Bugica este reprezentantul local al fondului de investiții SigmaBleyzer și a fost administrator la Conpet și Transelectrica, conform datelor disponibile pe o pagină de socializare profesională.

Actualii acționari își vor diminua cotele prin oferirea unui pachet de acțiuni reprezentând 15% din capital către o parte din angajați, 12 în prezent.

Liviu Drăgan a înființat compania Total Soft în 1994.

În toamna anului 2016, Drăgan, care deținea atunci o participație de sub 10% din acțiunile Total Soft, și fondul grec de investiții Global Finance au vândut integral compania către Logo Software Investment, cel mai mare furnizor independent de software din Turcia, într-o tranzacție de peste 30 de milioane de euro. În urmă cu un an, Liviu Drăgan a fost înlocuit de turci la conducerea companiei.

Business-ul anual al Total Soft depășește 20 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
dragan
total soft
druid
asistenti virtuali
chatbot
afaceri
platforma