Digi pregătește o mare lovitură în Spania, care poate schimba piața. "Movistar și Vodafone au început să tremure."

Digi pregătește o mare lovitură în Spania, care poate schimba piața. "Movistar și Vodafone au început să tremure."

Foto Digi Espana

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 13 iul 2024

Digi pregătește în Spania un pas important care poate schimba piața, respectiv lansarea, în următoarele luni, a propriului canal de televiziune, cu o mare varietate de conținut - de la seriale și filme la emisiuni sportive live - și la un preț extrem de atractiv, motiv pentru care giganții Movistar și Vodafone au început "să tremure" temându-se că grupul român le va lua astfel mulți clienți aflați în căutarea unei alternative mai ieftine.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
18 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Compania românească plănuiește să lanseze propriul canal de televiziune la finalul verii, relevă datele analizate de Profit.ro.

FOTO Samsung și-a prezentat noile smartwatch-uri inteligente CITEȘTE ȘI FOTO Samsung și-a prezentat noile smartwatch-uri inteligente

"Acest operator lucrează de ceva vreme la serviciul său de televiziune. Noul canal este de așteptat să fie disponibil după vară, ceea ce ar putea fi o lovitură semnificativă pentru concurență", conform presei spaniole, care citează mai multe surse.

Movistar și Vodafone, cu o vastă experiență și pe piața televiziunii din Spania, vor fi obligate să ia măsuri pentru a-și menține cota de piață și, probabil, să-și revizuiască prețurile și ofertele, este relatat.

VIDEO La aproape 5 luni distanță, Samsung a prezentat, în sfârșit, detalii complete despre primul inel inteligent CITEȘTE ȘI VIDEO La aproape 5 luni distanță, Samsung a prezentat, în sfârșit, detalii complete despre primul inel inteligent

Recent, Digi a încheiat un nou acord cu grupul spaniol Telefónica, ce permite operatorului român să continue să utilizeze rețeaua de telefonie mobilă din Spania pentru următorii 16 ani.

Acordul va permite Digi să realizeze o tranziție eficientă și rapidă a operațiunilor sale de telefonie mobilă din Spania de la un operator de rețea mobilă virtuală (MVNO) la unnul de rețea mobilă (MNO) și să își dezvolte propria rețea mobilă.

Daniel Dines explică restructurările declanșate de UiPath CITEȘTE ȘI Daniel Dines explică restructurările declanșate de UiPath

Înțelegerea include atât servicii naționale de roaming, cât și servicii de partajare a rețelei (partajare RAN).

Acordul urmează să înlocuiască, începând cu 1 ianuarie 2025, actualul contract între DIGI Spania și Telefónica. 

FOTO Una dintre cele mai mari companii IT din România a fost atacată de hackeri. Mesajul companiei către Profit.ro CITEȘTE ȘI FOTO Una dintre cele mai mari companii IT din România a fost atacată de hackeri. Mesajul companiei către Profit.ro

În plus, DIGI Spania a încheiat cu Telefónica un nou contract de acces wholesale la reteaua în bandă largă fixă pentru servicii bitstream (NEBA), pentru o perioadă de 10 ani (cu posibilitate de prelungire).

În luna mai, Digi a semnat cu Telefónica un acord neobligatoriu pentru o colaborare pe nișa rețelelor mobile, pe termen lung, în Spania.

VIDEO Reclama Apple la noul iPad stârnește furia unor artiști care se simt amenințați de IA CITEȘTE ȘI VIDEO Reclama Apple la noul iPad stârnește furia unor artiști care se simt amenințați de IA

În martie, statul spaniol a preluat o participație de 3% la operatorul național de telecomunicații Telefonica, la șase luni de la intrarea surprinzătoare a companiei saudite STC în acționariatul operatorului iberic.

În luna septembrie a anului trecut, grupul semi-public Saudi Telecom Company (STC), numărul unu pe piața de telecomunicații din Arabia Saudită, a plătit 2,1 miliarde de euro pentru a achiziționa 9,9% din capitalul Telefonica. Operațiunea a provocat îngrijorări în rândul Guvernului spaniol, care a fost avertizat în ultimul moment cu privire la această tranzacție.

FOTO TikTok a câștigat bătălia atenției în România. 2024 - primul an când TikTok va depăși Facebook în România CITEȘTE ȘI FOTO TikTok a câștigat bătălia atenției în România. 2024 - primul an când TikTok va depăși Facebook în România

STC, la care acționar majoritar este fondul suveran de investiții din Arabia Saudită (PIF), a dat atunci asigurări că nu are nicio intenție "să preia controlul sau o participație majoritară" la Telefonica, operator cu o prezență importantă în America Latină și în Marea Britanie.

Recent a fost relatat că Digi caută un nou aliat pentru a-și lansa rețeaua mobilă în Spania, având aproape totul pregătit pentru a-și îndeplini acest obiectiv.

Mai întâi a fost achiziționarea frecvenței de 60 MHz de la MásMóvil și Orange pentru ca fuziunea cu MásOrange să poată fi finalizată. Apoi, a venit rândul să vândă o parte din rețeaua sa de fibră optică în Spania în schimbul a 750 de milioane de euro și, acum, caută un nou aliat pentru a-și desfășura rețeaua mobilă, relatează adslzone.

Nou CFO la Orange România CITEȘTE ȘI Nou CFO la Orange România

Operatorul român a mers pas cu pas pentru a-și îndeplini ideea de a lansa în sfârșit propria rețea de telefonie mobilă în Spania. Prin urmare, a apărut un nou posibil acord între Digi și Cellnex, era relatat. Negocierile între ambele companii au început deja, idee cu care a fost citat și Marco Patuano, CEO al Cellnex Telecom.

viewscnt
Afla mai multe despre
digi spania
fibra optica