Digi își recompensează cu acțiuni anumiți administratori, directori și angajați

Digi își recompensează cu acțiuni anumiți administratori, directori și angajați
scris 28 dec 2017

Compania Digi Communications lansează un program de stock option plan, prin care anumiți administratori, directori și angajați ai unor filiale din România vor putea să-și exercite opțiunea de a primi acțiuni gratuite de clasa B, într-un procent total de până la 1,6% din numărul total de acțiuni emise. Termenul începând cu care aceste opțiuni vor putea fi efectiv exercitate (intrarea în drepturi) se va împlini după minimum 1 an de la data acordării.

Pentru această operațiune, Consiliul de Administrație va putea să convertească o parte din acțiunile de trezorerie clasa A în acțiuni clasa B și/sau să răscumpere acțiuni proprii clasa B de pe piață.

Urmărește-ne și pe Google News

Compania a emis 100 milioane acțiuni, din care 65,7 milioane clasa A, cu o valoare nominală de zece eurocenți fiecare, și 34,2 milioane clasa B, cu o valoare nominală de 1 eurocent fiecare.

Digi Communications și-a majorat profitul operațional în primele 3 trimestre cu 66%, pe fondul unor venituri în creștere pentru operațiunile sale din România, Ungaria și Spania. Serviciile de comunicații mobile au crescut cu peste o treime la 120 milioane euro.

Rezultate financiare în creștere la 9 luni pentru Digi Communications (DIGI), compania care deține operatorul telecom RCS&RDS. Aceasta a realizat venituri de 684,1 milioane euro, cu 10,8% mai mari decât cele de 617,4 milioane euro din perioada similară a anului trecut. Dinamica a fost apropiată, de 9,4%, pentru principalul business, cel din România, unde veniturile au fost de 492,8 milioane euro, față de 450,3 milioane euro.

Câștigurile din România au fost obținute în principal pe segmentul de cablu TV, respectiv 136,0 milioane euro, fiind urmate de cele de 127,9 milioane euro din internet fix și date. Afacerile au crescut cel mai mult, cu 36,3% pe comunicațiile mobile, veniturile fiind de 120,1 miliioane euro.

Cheltuielile totale au urcat cu 6,8%, la 596,6 milioane euro, de la 558,6 milioane euro în primele 3 trimestre din 2016. Astfel, profitul din activități operaționale a fost de 95,3 milioane euro, cu 66,3% mai mai mare față de 57,3 milioane euro. Profitul net a avut o dinamică și mai bună, de 148,3%, crescând la 44,2 milioane euro, de la 17,8 milioane euro.

Activele totale ale Digi erau la data de 30 septembrie de 1,33 miliarde euro, în creștere cu 7,26% comparativ cu cele de 1,24 miliarde euro de la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, datoriile totale au urcat cu 1,68%, la 1,21 miliarde euro, de la 1,19 miliarde euro. Cel mai important împrumut major a fost contractat la jumătatea lunii trecute prin intermediul Citibank, London Branch și ING Bank și a fost în valoare de 200 milioane de euro, parte din sumă urmând să fie folosită pentru acoperirea costurilor de cumpărare a Invitel Tavkozlesi, tranzacție anunțată în vară la valoarea de 140 milioane euro.

Digi Communications s-a listat la cota Bursei de Valori București în luna mai a acestui an, unde acțiunile au avut o traiectorie descendentă în piață. Ultimul preț de închidere de 35,00 lei/acțiune este cu 12,5% sub cel de 40 lei/acțiune al ofertei publice care a adus emitentul la cota BVB și conferă companiei o capitalizare de piață de 3,5 miliarde lei (752,77 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
digi
rcs&rds
bvb
bursa
citibank
ing bank