Comisia Europeană vrea să prelungească cu zece ani suprimarea ”roaming”-ului în UE, care urmează să expire la sfârșitul lui 2022

Comisia Europeană vrea să prelungească cu zece ani suprimarea ”roaming”-ului în UE, care urmează să expire la sfârșitul lui 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2021

Comisia Europeană (CE) propune o prelungre cu zece ani a suspendării costurilor cu ”roaming”-ul între statele membre UE - o măsură aflată în vigoare din 2017 și care urmează să înceteze la sfârșitul lui 2022, relatează AFP.

În afara acestei prelungiri, un regulament prezentat de către Bruxelles vizează să garanteze faptul că ”consumatrii vor beneficia de aceeași calitate și viteză a conexiunii la rețeua telefoniei mobile în străinătate ca acasă, atunci când sunt disponibile rețele echivalente”, anunță într-un comunicat Comisia.

Urmărește-ne și pe Google News
Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Potrivit CE, 33% dintre europeni consideră că viteza Internetului pe mobil este inferioară celei din țara lor de origine atunci când se află în străinătate, scrie News.ro.

Suprimarea cheltuielilor cu ”roaming”-ul - una dintre reformele cele mai concrete din ultimii ani în favoarea consumatorilor europeni - permite din iunie 2017 europenilor, pe o perioadă inițială de cinci ani, să folosească tarifele mobile naționale în întreaga Uniune fără suprataxă.

Potrivit CE, folosirea datelor mobile a crescut de 17 ori în vara lui 2019, față de vara lui 2016, înainte de suprimarea acestor costuri.

Câți bani generează industria jocurilor de noroc la bugetul de stat CITEȘTE ȘI Câți bani generează industria jocurilor de noroc la bugetul de stat

Această măsură constituie ”o piatră de temelie a pieței unice, dovedită”, și-a exprimat satisfacția comisarul european de resort Thierry Breton, citat în comunicat.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Ea privește toate cele 27 de state membre ale Uniunii, dar și Islanda, Liechtenstein și Norvegia - însă nu și Regatul Unit, care a încetat definitiv să aplice reglementările europene de la 1 ianuarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
roamning