CNADNR vrea să monitorizeze video traficul rutier din 34 de puncte de frontieră

CNADNR vrea să monitorizeze video traficul rutier din 34 de puncte de frontieră
scris 27 dec 2015

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) vrea să instaleze un sistem de monitorizare video a vehiculelor în zona punctelor de trecere a frontierei amplasate pe drumurile naționale.

Camerele video vor fi instalate în 34 de puncte de frontieră și vor fi conectate la Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică – CESTRIN, parte a CNADNR.

Urmărește-ne și pe Google News

Estimat la 16,3 milioane de lei (TVA inclusă), contractul va avea o durată de 4 ani, de la data atribuirii.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Licitația a fost inițiată în a doua parte a lunii noiembrie, dar în prezent este suspendată după ce Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis o contestație depusă de Mira Telecom, conform datelor www.e-licitatie.ro.

2015: Anul avansului site-urilor naționale CITEȘTE ȘI 2015: Anul avansului site-urilor naționale

Termenul de deschidere a ofertelor a fost programat pentru 10 decembrie.

“Admite cererea de suspendare a procedurii de atribuire formulată de Mira Telecom (...), în contradictoriu cu CNADNR (...) și dispune suspendarea procedurii de atribuire. (...) Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 5 zile de la comunicare”, se arată într-o decizie din 27 noiembrie, pe pagina web a CNSC.

Mira Telecom a solicitat modificarea caietului de sarcini și suspendarea licitației până la soluționarea pe fond a cauzei.

Contestatorul a mai cerut eliminarea cerinței prin care autoritatea contractantă a impus prezentarea unor înscrisuri emise de producător în favoarea ofertantului cu privire la autencitatea echipamentelor.

De asemenea, Mira Telecom a solicitat modificarea documentației în sensul eliminării cerințelor tehnice cu privire la camerele video, care, în mare parte, sunt specifice unui anumit producător.

Contestatorul a cerut și reducerea termenului de plată a facturilor, de la 45 de zile la 30 de zile, așa cum prevede legislația.

O altă cerință vizează realizarea unui echilibru între penalitățile pe care CNADNR le va plăti dacă nu onorează facturile către furnizor și cele pe care le va plăti furnizorul beneficiarului pentru neîndeplinirea, îndeplinirea cu întârziere sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligațiilor asumate prin contract.

Prin propunerea de contract, CNADNR a impus viitorului câștigător penalități de 0,05%/zi din prețul contractului, comparativ cu penalități de 0,027%/zi din valoarea facturilor neachitate pe care autoritatea contractantă le va achita furnizorului dacă întârzie cu plățile către viitorul furnizor.

Mira Telecom a fost înființată în 1998 și este specializată în servicii integrate în telecomunicații și securitate.

Compania este deținută de Stelian Ilie - 75%, Dragoș Băsmăluță - 15%, Răzvan Nicolae Preda - 5% și Dănuț Florin Modoran - 5%.

Anul trecut, afacerile companiei au crescut cu 28,1%, la 71,2 milioane de lei, iar profitul net a urcat de la 363.979 lei la 1,32 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
cnadnr
licitatie
video
monitorizare
frontiera