Cloud-ul guvernamental al României va pune la dispoziția cetățenilor peste 30 de servicii publice până la sfârșitul acestui an, a anunțat ministrul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului, Bogdan Ivan.
'Modul în care vrem să construim un Guvern inteligent și o administrație inteligentă depind de această tehnologie. În ultimul an și jumătate, din decembrie anul trecut, avem deja Cloud-ul guvernamental cu una dintre cele mai recente tehnologii la nivel mondial, iar în acel moment, în interiorul cloud-ului guvernamental, peste 30 de servicii publice vor fi disponibile până la sfârșitul anului 2025. Acesta va fi cel mai semnificativ pas în reconfigurarea modului de funcționare al Guvernului român pentru cetățeni. Nu este un efort realizat de o singură persoană, de un singur minister, de o singură instituție, de Parlament sau de Guvern, sau altă instituție. Resursele, începând cu experiența multora dintre voi și, cel mai important, voința și deschiderea de a lucra cu vecinii noștri, cu cei mai puternici aliați de peste Ocean, din Europa și din alte țări precum Orientul Mijlociu sau Singapore, reprezintă cel mai important și semnificativ lucru, faptul că ne întâlnim împreună, actori din domenii diferite, și stăm împreună să gândim și să modelăm modul în care țara noastră și tehnologia pot influența viitorul', a spus ministrul de resort.

16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Potrivit acestuia, evoluția tehnologică oferă oportunități pentru companii și state inteligente în a deveni lideri în domeniu, scrie Agerpres.
'Discutăm despre viitor și să știm că viitorul poate evolua în două moduri. Unul, să așteptăm și să vedem ce fac alții, iar apoi să îi urmăm și să fim niște urmași. Întâlnirea din această dimineață a Institutului de Cercetare în Informatică și a domnului Vevera (Adrian-Victor Vevera, directorul general al ICI București, n.r.) este un motiv excelent pentru a sta la aceeași masă cu lideri din sectorul privat și public și pentru a proiecta împreună modul în care vrem să modelăm viitorul. Evident, cu toții știm că în această perioadă, mai ales în ultimele două luni, întregul peisaj economic și tehnologic oferă o fereastră uriașă de oportunitate pentru companiile inteligente, pentru națiunile inteligente, de a deveni lideri. În acest nou context, singurul avantaj, cea mai importantă tehnologie, este cu siguranță digitalizarea. Dacă vrem să ne reconfigurăm guvernele și să le facem mai flexibile și mai productive, trebuie să folosim tehnologia, iar blockchain-ul este una dintre acestea', a declarat Ivan.
În viziunea demnitarului, economia poate deveni mai productivă odată cu intrarea în noua eră a tehnologiei și a digitalizării.
'Cu siguranță, când vorbim despre inteligența artificială, societatea este preocupată, iar alte părți sunt foarte entuziasmate. Sunt convins că, atunci când vorbim despre dezvoltarea economică, doar folosind tehnologia putem prevedea și modela modul în care economiile noastre devin mai productive, iar economiștii se adaptează mai bine la noua eră a tehnologiei și digitalizării', a apreciat Bogdan Ivan la Digital Innovation Summit Bucharest (DISB).