Bluesky a câștigat două milioane de utilizatori după blocarea X în Brazilia

Bluesky a câștigat două milioane de utilizatori după blocarea X în Brazilia
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 sep 2024

Noua platformă socială Bluesky îi poate mulțumi lui Elon Musk, care s-a încăpățânat să refuze ordinele autorităților din Brazilia, ceea ce a dus la blocarea X în această țară și creșterea masivă a unuia dintre concurenți.

Bluesky a dobândit 2 milioane de utilizatori noi în Brazilia săptămâna trecută, după blocarea rețelei lui Musk în această țară, anunță compania.

Urmărește-ne și pe Google News

Anunțul confirmă informațiile neoficiale, care vorbeau încă de săptămâna trecută de o creștere rapidă a Bluesky, platformă ce a devenit principală alternativă la X în rândul brazilienilor.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Telegram, suspectată că a mințit pentru a scăpa de noile reglementări europene CITEȘTE ȘI Telegram, suspectată că a mințit pentru a scăpa de noile reglementări europene

Este o creștere cu adevărat importantă pentru Bluesky, o platformă socială nouă, ce are numai 8,4 milioane de utilizatori la nivel global.

Bluesky este o rețea socială descentralizată, fondată și finanțată anterior de fondatorul Twitter, Jack Dorsey, care, ulterior, a părăsit consiliul de administrație al companiei.

X fost blocată în Brazilia pentru că Musk a refuzat să modereze conținutul considerat ilegal. Blocarea a fost decisă săptămâna trecut de un judecător și confirmată în urmă cu câteva zile de Curtea Supremă.

Pe lângă blocarea X, hotărârea prevede amenzi mari pentru cei care încearcă să acceseze rețeaua folosind VPN-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
bluesky
x
elon musk
brazilia