Samsung lansează oficial Bixby, asistentul virtual care va fi integrat pe viitor în smartphone-urile companiei.
Apple a lansat Siri în urmă cu aproape 5 ani, Google are asistentul său bazat pe inteligență artificială, iar acum li se alătură și Samsung cu al său Bixby, un asistent virtual despre care compania coreeană spune că nu este chiar asistent.
Reprezentanții Samsung caracterizează Bixby ca un agent, în loc de asistent virtual. Asta pentru a-l diferenția de concurență, dar și pentru a recunoaște, într-un fel, că Samsung nu are la acest moment resursele pentru a crea un asistent virtual cu o bază foarte mare de informații în spate.
Astfel, în locul unui asistent care-și pune informația la dispoziția utilizatorilor, Bixby are ca focus device-ul și interfața acestuia, fiind mai mult un instrument menit să ajute utilizatorul în folosirea telefonului.
CITEȘTE ȘI Qualcomm aduce suport 4G pentru telefoanele obișnuitePrimul device pe care va fi instalat Bixby este Galaxy S8, dispozitiv care urmează a fi prezentat oficial pe 29 martie. S8 va avea chiar un buton special dedicat lui Bixby, prin care utilizatorii vor putea lansa agentul celor de la Samsung.
La început, capabilitățile lui Bixby vor fi destul de limitate, doar un număr redus de aplicații fiind compatibile. Samsung speră, însă, ca numărul acestora să crească pe viitor, iar pretențiile companiei nu se rezumă doar la smartphone-uri, ci vor să instaleze Bixby pe diverse alte dispozitive, de la accesorii de fitness și telecomenzi, până la electrocasnice.
Din primele informații, Bixby nu pare să fie produsul de succes de care să se teamă Google, Apple și Amazon și care să-și bucure nespus pe utilizatori. Nu doar că funcționalitatea sa nu vine să rezolve o nevoie evidentă și stringentă, însă Samsung nici nu are reputația unui dezvoltator software de succes. În fapt, Bixby vine să ia locul aplicației S-voice, un alt produs software pe care puțini îl folosesc în mod constant.
De altfel, pentru utilizatorii din România, Bixby va fi doar o altă aplicație preinstalată pe care o vor da la o parte, deoarece aceasta nu va cunoaște, cel puțin la început, decât limbile coreeană și engleză.