Avertisment - Camera de supraveghere care permite hackerilor să spioneze oamenii

Avertisment - Camera de supraveghere care permite hackerilor să spioneze oamenii
scris 3 feb 2021

Cercetătorii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat recent o serie de vulnerabilități în camera de supraveghere LifeShield, un model popular de pe piață și vândut la un preț convenabil, folosit pentru monitorizarea video a proprietăților.

Cercetarea a scos la iveală numeroase carențe de securitate, care ar permite unui atacator aflat la fața locului să obțină datele de acces din cloud pentru fiecare dispozitiv vulnerabil și să obțină controlul acestuia, dar și să monitorizeze fluxul de date audio și video din rețeaua locală.

UiPath, desprins în 2015 dintr-o mică firmă românească de apartament, intră în Top 5 cei mai valoroși unicorni din lume. CEO-ul Dines: Suntem produsul învățământului comunist. Nu am făcut bani pentru mașini scumpe, vile sau distracție! CITEȘTE ȘI UiPath, desprins în 2015 dintr-o mică firmă românească de apartament, intră în Top 5 cei mai valoroși unicorni din lume. CEO-ul Dines: Suntem produsul învățământului comunist. Nu am făcut bani pentru mașini scumpe, vile sau distracție!
Urmărește-ne și pe Google News

Atacurile sunt mai eficiente în rețele precum cele din magazine mici sau din locuințe comune în care trăiesc mai multe familii întrucât permit unei persoane conectate la aceeași rețea Wi-Fi să spioneze conversațiile purtate în preajma dispozitivului vulnerabil.

Compania de securitate cibernetică face și câteva recomandări menite să ferească utilizatorii de tentative de spionaj:

  • Înainte de a cumpăra dispozitivul, citiți recenzii ale produsului și aflați opiniile altor utilizatori legate de modul în care funcționează. Verificați frecvența cu care producătorul trimite update-uri și reputația acestuia legată de securitate informatică.
  • Actualizați dispozitivele inteligente cu cea mai recentă versiune a sistemului de operare.
  • Asigurați-vă că toate dispozitivele au parole complexe sau că au fost schimbate cele inițiale.
  • Utilizați o soluție de securitate destinată protecției echipamentelor smart.
  • ”Impunerea prin legislație a unor standarde minime de securitate producătorilor ar aduce un plus de siguranță pentru cei care le cumpără, complet descoperiți în prezent în fața unor atacuri cu grave consecințe asupra vieții private”, spune Bogdan Botezatu, director de cercetare în amenințări informatice la Bitdefender.

De-a lungul timpului, cercetătorii de la Bitdefender au găsit vulnerabilități în zeci de dispozitive inteligente, precum prize electrice, becuri conectate, sisteme audio smart, routere, încuietori smart, camere pentru monitorizarea bebelușilor și alte tipuri de aparate de supraveghere video.

Previziunile experților arată că peste 45 de miliarde de camere vor fi active până în 2022, iar o mare parte dintre acestea vor fi camere smart.

viewscnt
Afla mai multe despre
lifeshield
camera supraveghere video