AT&T: Hackerii au furat înregistrările cu aproape toate apelurile și mesajele text ale clienților săi de telefonie mobilă. Potențial de a dezvălui informații sensibile despre milioane de americani

AT&T: Hackerii au furat înregistrările cu aproape toate apelurile și mesajele text ale clienților săi de telefonie mobilă. Potențial de a dezvălui informații sensibile despre milioane de americani
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2024

Hackerii au furat înregistrările de apeluri și mesaje text, pe o perioadă de șase luni, ale aproape fiecărui client al rețelei celulare a AT&T, a transmis compania, o intruziune care are potențialul de a dezvălui informații sensibile despre milioane de americani, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
18 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Compania a declarat într-un document depus la Comisia pentru bursă și valori mobiliare (SEC) că a aflat dintr-o investigație internă că, în aprilie, hackerii ”au accesat și copiat ilegal jurnalele de apeluri AT&T”, care au fost salvate pe o platformă cloud terță parte, arată news.ro.

Microsoft crește prețul abonamentelor Xbox Game Pass, inclusiv în România CITEȘTE ȘI Microsoft crește prețul abonamentelor Xbox Game Pass, inclusiv în România

Datele conțin înregistrări ale apelurilor și mesajelor text între aproximativ 1 mai și 31 octombrie 2022 și pe 2 ianuarie 2023.

Conținutul apelurilor și mesajelor nu a fost compromis și informațiile personale ale clienților nu au fost accesate - dar înregistrările au inclus numere de telefon.

Astfel de informații sunt adesea numite metadate, care sunt informații despre comunicații, și sunt considerate extrem de sensibile, mai ales atunci când sunt colectate și analizate la scară largă pentru a dezvălui modele și conexiuni între oameni.

FOTO Fond de investiții cu active de 2 miliarde euro lansează expansiunea în Europa Centrală și de Est cu un român CITEȘTE ȘI FOTO Fond de investiții cu active de 2 miliarde euro lansează expansiunea în Europa Centrală și de Est cu un român

Rețeaua wireless a AT&T are 127 de milioane de dispozitive conectate la ea, conform raportului anual al companiei pentru 2023.

”Deși datele nu includ numele clienților, există adesea modalități, folosind instrumente online disponibile public, de a găsi numele asociat cu un anumit număr de telefon”, a spus compania în documentul său depus la SEC.

FCC a declarat că a lansat o investigație asupra încălcării și se coordonează cu partenerii de aplicare a legii.

Microsoft a încheiat un acord cu Occidental, care captează dioxidul de carbon din atmosferă CITEȘTE ȘI Microsoft a încheiat un acord cu Occidental, care captează dioxidul de carbon din atmosferă

John Scott-Railton, cercetător senior la Citizen Lab al Universității din Toronto, care se concentrează pe tehnologia comunicațiilor și securitate, a numit atacul cibernetic ”o mega intruziune”, subliniind că metadatele furate la această scară au potențialul de a fi o amenințare majoră pentru securitatea națională, precum și o problemă pentru întreprinderi și persoane fizice.

”Acestea sunt informații personale incredibil de sensibile și, luate împreună, la scara de informații care par a fi incluse în această încălcare AT&T, ele prezintă o fereastră masivă, asemănătoare NSA, asupra activității americanilor”, a spus el, referindu-se la Edward Snowden, care a expus colecția masivă de metadate a Agenției Naționale de Securitate.

Populația va putea descărca, de pe un site specializat, aplicațiile utilizate de autoritățile publice. Guvernul va înființa un registru special CITEȘTE ȘI Populația va putea descărca, de pe un site specializat, aplicațiile utilizate de autoritățile publice. Guvernul va înființa un registru special

Thomas Rid, profesor de studii strategice și director al Institutului Alperovitch pentru Studii de Securitate Cibernetică de la Universitatea Johns Hopkins, a spus că metadatele pot dezvălui detalii intime despre oameni, deși el a avertizat că trebuie să se afle mai multe despre ceea ce au luat hackerii de la AT&T înainte de formarea unei imagini complete.

”Dacă aveți metadatele cuiva, știți când merge la muncă, unde merge la muncă, unde doarme în fiecare noapte”, a spus el.

AT&T a declarat că ”a luat măsuri suplimentare de securitate cibernetică ca răspuns la acest incident, inclusiv închiderea punctului de acces ilegal”.

Clienții afectați de atac vor fi contactați, se arată în comunicat.

ULTIMA ORĂ Daniel Dines începe să taie după ce a preluat postul de CEO - UiPath declanșează concedieri. Acțiunile cad CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Daniel Dines începe să taie după ce a preluat postul de CEO - UiPath declanșează concedieri. Acțiunile cad

În luna martie, compania americană de telecomunicații AT&T a declarat că investighează un set de date publicat pe ”dark web” în urmă cu aproximativ două săptămâni și a spus că analiza sa preliminară arată că acest furt a afectat aproximativ 7,6 milioane de titulari de conturi curente și 65,4 milioane foști titulari de conturi, transmite Reuters.

Compania a spus că setul de date pare să fie din 2019 sau mai devreme.

AT&T a declarat că nu are dovezi ale accesului neautorizat la sistemele sale ca urmare a incidentului și că încă nu se știe dacă datele provin de la AT&T sau de la unul dintre furnizorii săi.

Franța va livra Kievului \ CITEȘTE ȘI Franța va livra Kievului "sute" de vehicule blindate vechi și rachete Aster

AT&T a mai declarat că incidentul nu a avut un impact material asupra operațiunilor sale și a spus că sursa datelor este încă în curs de evaluare.

Rețeaua 5G a operatorului wireless acoperă aproximativ 290 de milioane de oameni din Statele Unite.

În februarie, AT&T a avut o întrerupere a serviciilor sale care a întrerupt apelurile și mesajele text pentru mii de utilizatori din SUA și a determinat investigații federale.

viewscnt
Afla mai multe despre
at&t
date personale