ASUS încurajează competitivitatea în domeniul informaticii și donează echipamente performante

ASUS încurajează competitivitatea în domeniul informaticii și donează echipamente performante
scris 30 iun 2022

Tehnologia este o parte importantă a stilului de viață actual, iar ASUS România ține să încurajeze competitivitatea și performanțele școlare deosebite în informatică pentru că este vorba de un domeniu care ne influențează evoluția și ne permite să fim mai eficienți și practici în același timp. ASUS Challenge 2022 este una dintre multele inițiative educaționale începute de ASUS, mai exact, un concurs adresat liceelor din București care s-a desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

ASUS Challenge 2022 este un proiect inovator care își propune să ajute elevii înscriși să-și întărească cunoștințele de programare, să-și dezvolte noi deprinderi care să îi ajute să se adapteze mult mai ușor la cerințele unei societăți în schimbare și să-și dezvolte în mod sănătos spiritul de competiție împreună cu abilitatea de a lucra eficient în echipă, dobândind, astfel, o atitudine corectă pentru abordarea problemelor de orice fel, o abilitate indispensabilă pentru profesiile viitorului.

Urmărește-ne și pe Google News

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
ASUS încurajează competitivitatea în domeniul informaticii și donează echipamente performante

Informatica este un domeniu asociat implicit cu inovația, acest lucru stând la baza deciziei de a desfășura în mediul online etapele concursului ASUS Challenge 2022, pe Kahoot! și Zoom, în total numărul liceelor participante fiind 45, fiecare reprezentat de o echipă de până la 5 liceeni din clasele IX-XII sub conducerea profesorului îndrumător.

Marea Finală a avut loc pe 4 mai într-un format de eveniment cu participare fizică în cadrul Grand Hotel Bucharest și a fost o competiție acerbă. Din cele 20 de echipe participante care au răspuns contra timp la cele 35 de întrebări de pe Kahoot! utilizând sisteme ASUS ExpertCenter E5, echipa Colegiului Național Matei Basarab a avut un avans de doar 25 de puncte față de următoarea clasată, un total de 31045 puncte, fiind desemnată câștigătoare.

Un laborator de informatică dotat cu cele mai noi tehnologii

Premiul cel mare al concursului a fost deja acordat Colegiului Naționat Matei Basarab. Este vorba de 30 de desktop-uri performante tip all-in-one, modele ExpertCenter E5 AiO 22 (E5202WHAK) și un laptop convertibil 2-in-1 ExpertBook B3 Flip (B3402FEA).

Aceste sisteme vor fi utilizate pentru a moderniza infrastructura hardware a laboratorului de informatică din Colegiului Național Matei Basarab, oferindu-le, astfel, elevilor ocazia să își dezvolte abilitățile informatice pe echipamente foarte capabile, dotate cu noi tehnologii.

ASUS ExpertCenter E5 AiO 22 este un sistem care a obținut premiul Red Dot Product Design Award 2021, fiind un PC ideal pentru activități educaționale datorită prezenței, printre altele, a numeroaselor opțiuni de conectivitate rapidă, a tehnologiilor de eliminare a zgomotului de fundal asistate de AI și opțiunilor de stocare cu posibilitate de upgrade facil.

ASUS încurajează competitivitatea în domeniul informaticii și donează echipamente performante

ASUS ExpertBook B3 Flip este un laptop convertibil foarte bine adaptat sistemului hibrid de învățământ, al cărui ecran poate fi deschis complet la un unghi de 360 de grade pentru flexibilitate totală a poziției de utilizare, devenind, în acest fel, un companion natural pentru profesori și elevi. Laptopul este dotat cu o cameră secundară plasată deasupra tastaturii care permite comunicarea confortabilă atunci când este utilizat în modul tabletă. Și acest laptop asigură o claritate acustică bună pentru sesiunile de învățare online grație tehnologiei audio de eliminare a zgomotului de fond ajutată de AI și opțiunilor multiple de conectivitate WiFi 6 și 4G LTE. În plus, ecranul tactil cu suport pentru stylus, tastatura, zona touchpad-ul și sprijinul pentru palme sunt protejate de tehnologia ASUS Antibacterial Guard care nu permite dezvoltarea bacteriilor, contribuind, în acest fel, la crearea unui mediu sigur pentru elevi și profesori.

viewscnt
Afla mai multe despre
asus
informatica