Apple s-a bazat pe cipuri ale Google, în locul celor ale liderului Nvidia, pentru a antrena două modele de AI

Apple s-a bazat pe cipuri ale Google, în locul celor ale liderului Nvidia, pentru a antrena două modele de AI
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2024

Apple s-a bazat pe cipurile proiectate de Google, mai degrabă decât pe cele de la liderul industriei, Nvidia, pentru a construi două componente cheie ale infrastructurii sale software de inteligență artificială pentru viitoarea sa suită de instrumente și funcții AI, a arătat o cercetare Apple, transmite Reuters.

Decizia Apple de a se baza pe infrastructura cloud a Google este notabilă, deoarece Nvidia produce majoritatea procesoarelor AI, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Profit News TV - Maratonul Inteligența Artificială în Economie. Fondator și CEO 2Value: AI intervine și sporește ceea ce face expertul prin mai multe tactici foarte clare. Nu cred că există emoție artificială, ci algoritmi care pot da impresia unor emoții CITEȘTE ȘI Profit News TV - Maratonul Inteligența Artificială în Economie. Fondator și CEO 2Value: AI intervine și sporește ceea ce face expertul prin mai multe tactici foarte clare. Nu cred că există emoție artificială, ci algoritmi care pot da impresia unor emoții
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Incluzând cipurile produse de Google, Amazon.com și alte companii de cloud computing, Nvidia deține aproximativ 80% din piață.

În lucrarea sa de cercetare, Apple nu a spus în mod explicit că nu a folosit cipuri Nvidia, dar descrierea sa a infrastructurii hardware și software a instrumentelor și caracteristicilor sale AI nu a avut nicio mențiune despre hardware-ul Nvidia.

Apple nu a comentat luni.

Producătorul de iPhone a spus că, pentru a-și antrena modelele AI, a folosit două variante ale unității de procesare a tensorului (TPU) de la Google, care sunt organizate în grupuri mari de cipuri.

Pentru a construi modelul AI care va funcționa pe iPhone și alte dispozitive, Apple a folosit 2.048 dintre cipurile TPUv5p. Pentru modelul său de IA pentru server, Apple a implementat 8.192 de procesoare TPUv4.

Nvidia nu proiectează TPU-uri, ci mai degrabă își concentrează eforturile pe așa-numitele unități de procesare grafică (GPU) care sunt utilizate pe scară largă pentru eforturile AI.

Apple a încheiat cu un sindicat primul său acord de muncă pentru lucrători din Statele Unite CITEȘTE ȘI Apple a încheiat cu un sindicat primul său acord de muncă pentru lucrători din Statele Unite

Spre deosebire de Nvidia, care își vinde cipurile și sistemele ca produse de sine stătătoare, Google vinde acces la TPU-uri prin platforma sa Google Cloud.

Clienții interesați să cumpere acces trebuie să creeze software prin platforma cloud a Google pentru a utiliza cipurile.

Apple a lansat porțiuni Apple Intelligence pentru utilizatorii săi beta, săptămâna aceasta.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
google
ai