Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a anunțat, luni, că decizia președintelui autorității privind tarifele maxime care pot fi percepute pentru exercitarea dreptului de acces pe imobilele proprietate publică a fost publicată în Monitorul Oficial.
La începutul lunii noiembrie, ANCOM a anunțat că a dezbătut și adoptat, în cadrul unei ședințe a Consiliului Consultativ, tarifele maxime care pot fi percepute operatorilor de rețele de comunicații electronice pentru exercitarea dreptului de acces pe imobilele proprietate publică, scrie News.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Decizia stabilește nivelul maxim al tarifelor care pot fi percepute operatorilor pentru exercitarea dreptului de acces pe, deasupra, în sau sub imobilele proprietate publică administrate de autoritățile administrației publice centrale sau locale.
”Decizia ANCOM se aplică instituțiilor publice, inclusiv autorităților administrației publice centrale sau locale, precum și oricăror alte entități care exercită dreptul de administrare asupra imobilelor proprietate publică a statului ori a unităților administrativ-teritoriale și care nu dețin infrastructuri prin care să furnizeze utilități publice sau servicii de transport”, se arată în comunicat.
Tarifele stabilite prin decizie vor fi achitate de către furnizorii de rețele de comunicații electronice interesați să obțină acces la imobilele deținute de instituțiile publice sau entitățile sus-menționate.
Decizia prevede că tariful pentru exercitarea dreptului de acces la elemente de infrastructură precum antene, cabinete, camere tehnice, conducte, stații de bază, stâlpi, piloni, precum și pentru cablurile și cutiile pentru care se exercită un alt tip de acces decât cel prevăzut în anexa deciziei nu poate depăși valoarea de zero lei.
Totodată, decizia stabilește tarifele maxime pozitive pentru 48 de tipuri de acces.
”Până la data de 27 ianuarie 2019, pentru imobilele proprietate publică unde au fost realizate lucrări de acces pe proprietăți, entitățile vizate urmează să publice, modifice sau completeze condițiile în care se realizează dreptul de acces (inclusiv tarifele maxime) la imobile proprietate publică, precum și documentele pe care solicitantul urmează să le prezinte în vederea dovedirii îndeplinirii acestor condiții”, se arată în comunicat.