După cel mai mare plasament privat din istoria pieței AeRO, de 74,22 de milioane lei, furnizorul de soluții IT AROBS Transilvania își aduce acțiunile în ringul de tranzacționare începând de săptămâna viitoare.
Ce așteptări au băncile în legătură cu veniturile clienților în perioada următoare, produsele bancare ale viitorului, ce se va întâmpla pe bursă și cu RCA anul viitor, alături de multe alte teme, va fi anunțat la Videoconferința Profit Financial.forum - Finanțăm repornirea economiei - Ediția a IV-a.
Videoconferința, programată pentru 8 decembrie, va fi organizată cu sprijinul Garanti BBVA, Philip Morris România, UniCredit Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, ING Bank, Institutul de Studii Financiare, Grupul Nordis, SIF Banat-Crișana, SIF Muntenia, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV.
Detalii AICI
Acțiunile societății AROBS, din domeniul IT, intră de luni la tranzacționare la cota pieței AeRO a Bursei de Valori București. Sistemul operatorului de piață procesase, la jumătatea lunii trecute, plasamentul privat, realizat la prețul de 1,3570 lei/acțiune și care conferă companiei o capitalizare de piață de 618,38 milioane lei (124,96 milioane euro). La respectivul reper, AROBS are un nivel al indicatorul P/E de 15.
Planurile companiei au fost anunțate la PROFIT NEWS TV
"În următoarea perioadă ne vom axa pe identificarea de companii din domeniul IT pe care să le includem în Grupul AROBS prin tranzacții de tip M&A, precum și pe creșterea afacerilor noastre la nivel național și internațional. Le mulțumim investitorilor pentru încrederea acordată și le transmitem că suntem în plin proces către finalizarea procedurilor de listare, cât mai curând, a acțiunilor AROBS pe piața AeRO a Bursei de Valori București,” declara la închiderea plasamentului privat Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
AROBS Transilvania Software, fondată în anul 1998 de către Voicu Oprean, este specializată în furnizarea de soluții software personalizate, bazate pe cele mai noi tehnologii, și deține, de asemenea, mai multe soluții software care au o prezență puternică pe piața românească și în Europa Centrală și de Sud-Est. Sute de specialiști software sunt implicați în proiecte de software personalizat, pentru parteneri internaționali, în industrii foarte exigente, ca automotive, travel tech, IoT, industria farmaceutică, soluții Fintech și Enterprise.
Începând cu anul 2003, compania dezvoltă produse software și soluții proprii precum TrackGPS, Optimall, RateWizz, MonePOS și o soluție pentru digitalizarea manualelor școlare. Ca urmare a unor achiziții efectuate de AROBS în ultimii trei ani, compania deține și următoarele produse software: SASFleet, TrueHR și SoftManager CRM+. Prin achiziția CoSo Benelux, în 2018, AROBS a deschis o nouă linie de business în subsectorul RPA (robotic process automation) în sub-sectoarele logistică și TMS.
În cadrul plasamentului privat, care a început în data de 15 octombrie, un total de 54.697.494 acțiuni, respectiv 12% din capitalul social curent al companiei, au fost vândute la un preț de 1,357 lei pe acțiune. La plasament au participat 149 investitori de retail, 38 profesionali și 9 investitori instituționali. Oferta s-a închis anticipat în prima zi, pe fondul unei suprasubscrieri de 2,82 ori, investitorii plasând ordine în valoare totală de 209,7 milioane de lei. Prin urmare, rata de alocare a acțiunilor este de 35,4%.
Capitalul obținut în cadrul plasamentului privat va fi utilizat pentru achiziționarea altor companii din domeniul IT – servicii software, soluții de management de flotă, precum și pentru optimizarea afacerilor - atât la nivel național, cât și internațional, prin intermediul cărora compania își va putea accelera creșterea și își va consolida poziția pe piețele în care este prezentă. Totodată, AROBS are în vedere extinderea și în plan geografic, prin întărirea filialelor din Germania și Marea Britanie și prin deschiderea unei filiale în America de Nord, precum și prin dezvoltarea unor noi linii de expertiză și specializări, compania considerând că cererea tot mai ridicată pentru servicii și soluții software pe plan global reprezintă un context de piață benefic pentru AROBS.
Recent, AROBS a fost capitalizată cu 40 milioane de lei, de la 100.000 lei, prin includerea altor rezerve și a profitului nerepartizat din 2018 - 2019.
"AROBS Transilvania Software a luat decizia de a crește ponderea capitalului social în structura pasivului (anterior acestei majorări, capitalul social al Arobs era 100.000 lei versus 105 milioane lei capitaluri proprii), în scopul de a întări structura de finanțare a companiei", a transmis compania pentru Profit.ro.
AROBS a fost fondată în 1998, la Cluj, de Voicu Oprean.
Cu aproape 500 de angajați în România, compania a încheiat anul 2020 cu afaceri de 154,4 milioane de lei și un profit net de 40,4 milioane de lei, ambii indicatori fiind în creștere față de 2019.
Acționarii AROBS sunt Voicu Oprean - 90% și Cabrio Investment - 10%, deținută de Viorica Tintas - 90% și Delia Alina Oprean - 10%, potrivit termene.ro.