Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a atribuit ASEE Solutions, în urma unei licitații, un contract pentru instalare și configurare licențe Microsoft, contractul fiind semnat pe trei ani pentru suma de 15,29 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 15,73 milioane de lei, fără TVA.
Google este în discuții avansate pentru achiziționarea startup-ului de securitate cibernetică Wiz, pentru 23 de miliarde de dolari, cea mai mare afacere a gigantului american.
OpenAI lucrează la Proiectul Strawberry, care ar trebui să ducă inteligența artificială la “un nivel de raționare”. După antrenarea pe mari seturi de date, boții ar urma “să evolueze” prin navigarea autonomă, dar sub supraveghere, pe internet.
Uniunea Europeană ar trebui să desemneze drept „gatekeeper” browser-ul Edge, susține Opera, compania care dezvoltă browser-ul cu același nume, deoarece Microsoft are puterea și a arătat deja că este dispusă să afecteze concurența pentru a-și favoriza produsul.
Prima cască Apple de realitate mixtă a fost lansată în afara Statelor Unite, fiind acum disponibilă și în câteva țări europene.
Google recunoaște că nu mai este o companie neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon, în principal din cauza dezvoltării AI-ului. În schimb, gigantul american spune că își propune să ajungă la zero emisii nete de carbon până în 2030.
Transferarea fotografiilor între cele două servicii de stocare deținute de Google și Apple va deveni mai simplă pentru utilizatori, odată cu lansarea unei funcții de transfer dinspre Google Photos către iCloud.
X, fostă Twitter, ar putea avea, în curând, o funcție de dislike, însă, nu pentru postări, ci pentru comentariile acestora.
Digi pregătește în Spania un pas important care poate schimba piața, respectiv lansarea, în următoarele luni, a propriului canal de televiziune, cu o mare varietate de conținut - de la seriale și filme la emisiuni sportive live - și la un preț extrem de atractiv, motiv pentru care giganții Movistar și Vodafone au început "să tremure" temându-se că grupul român le va lua mulți clienți aflați în căutarea unei alternative mai ieftine.
Hackerii au furat înregistrările de apeluri și mesaje text, pe o perioadă de șase luni, ale aproape fiecărui client al rețelei celulare a AT&T, a transmis compania, o intruziune care are potențialul de a dezvălui informații sensibile despre milioane de americani, relatează CNBC.