VIG a înregistrat în 2020 în România un volum al primelor de 493 milioane de euro, un profit brut de 14,2 mil. euro

VIG a înregistrat în 2020 în România un volum al primelor de 493 milioane de euro, un profit brut de 14,2 mil. euro
scris 15 apr 2021

Vienna Insurance Group (VIG) a înregistrat în 2020 în România un volum al primelor de 493,8 de milioane de euro, un profit brut de 14,2 milioane de euro și o rată combinată îmbunătățită la 99%, se arată în raportul financiar al companiei.

Potrivit raportului, Vienna Insurance Group (VIG) a înregistrat în 2020 în România un volum al primelor de 493,8 de milioane de euro, un profit brut de 14,2 milioane de euro și o rată combinată îmbunătățită la 99%. Numărul de angajați din România a ajuns la 1.792 de persoane, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

La nivelul grupului, VIG a înregistrat în 2020 un nivel al primelor în creștere la 10,43 miliarde de euro, un profit înainte de impozitare de 346 milioane de euro și o rată combinată îmbunătățită la 95%.

„Grupul VIG a reușit să traverseze cu bine această perioadă dificilă de pandemie. Am arătat că suntem capabili să rezistăm în fața evenimentelor neprevăzute. Această stabilitate este cel mai mare atu al nostru și ne permite să depășim vremurile tulburi și să facem față în mod eficient oricăror provocări locale speciale”, a declarat CEO al Vienna Insurance Group, Elisabeth Stadler.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

VIG prognozează în 2021 un volum al primelor de aproximativ 10,4 miliarde de euro, similar cu cel din 2020, și un profit înainte de impozitare cuprins între 450 de milioane de euro și 500 de milioane de euro. Rata combinată este prognozată să se mențină la un nivel sustenabil de aproximativ 95%.

Rata de solvabilitate finală la nivelul grupului la sfârșitul anului 2020 a fost revizuită în creștere comparativ cu nivelul raportat pe 9 martie 2021 (235%). Rata de solvabilitate finală de 238% reflect menținerea capitalizării foarte puternice a VIG. La 31 decembrie 2020, VIG avea fonduri proprii de 8,8 miliarde de euro, din care 83% în categoria fondurilor de nivel 1 (cel mai înalt nivel de calitate).

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Cerința minimă legală privind necesarul de capital de solvabilitate este de 3,7 miliarde de euro.

„Credem că este responsabilitatea noastră să respectăm valorile importante pentru clienții noștri și să le gestionăm cu grija și atenția corespunzătoare. Nu ne concentrăm doar pe aici și acum, ci și pe viitor, în linie cu strategia noastră pe termen lung”, explică Stadler. Această atitudine este clar subliniată în

Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) este principalul expert pe piața asigurărilor în Austria precum și în Europa Centrală și de Est. Grupul este format din aproximativ 50 de companii din 30 de țări, peste 25.000 de angajați ai Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) și peste 22 de milioane de clienți. Acțiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

VIG este prezent în România prin Omanisig, Asirom și BCR Asigurări de Viață.

VIG a anunțat în luna noiembrie 2020 că achiziționează companiile Aegon în România, Ungaria, Polonia și Turcia, prețul de achiziție a acțiunilor fiind de 830 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
vig
prime subscrise