ULTIMA ORĂ Amazon atinge capitalizarea de 1 trilion de dolari

ULTIMA ORĂ Amazon atinge capitalizarea de 1 trilion de dolari
scris 4 sep 2018

Gigantul din comerțul online Amazon a devenit, marți, a doua companie americană care a atins o valoare de piață de 1.000 de miliarde de dolari, repetând performanța înregistrată la începutul lunii trecute de Apple.

Acțiunile Amazon, companie fondată în garajul lui Jeff Bezos în 1994 ca retailer online de cărți, s-au apreciat până la un maxim intraday de 2050,50 dolari pe unitate în primele ore de tranzacționare astăzi, preț care a conferit retailerului o capitalizare temporară de peste 1 trilion de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News

Cotațiile au scăzut ulterior sub pragul de 2050 de dolari, iar în jurul orei 19:00 (ora României) acțiunile Amazon se tranzacționau la 2036,50 dolari, cu 1,18% peste referința de vineri. Piețele americane au fost închise luni pentru marcarea Zilei Muncii.

Apple escaladează bursa. Acum 400 de ani, olandezii au avut, însă, o companie de 8 ori mai valoroasă, prima multinațională din lume CITEȘTE ȘI Apple escaladează bursa. Acum 400 de ani, olandezii au avut, însă, o companie de 8 ori mai valoroasă, prima multinațională din lume

La acest preț, Amazon are o valoare de piață de 993,3 miliarde de dolari.

Joi, acțiunile Amazon au închis ședința la un preț cu doar 50 de dolari sub pragul de 1 trilion de dolari.

7 noi localități au fost incluse pe lista zonelor cu potențial turistic ridicat, urmând să aibă prioritate la fonduri nerambursabile CITEȘTE ȘI 7 noi localități au fost incluse pe lista zonelor cu potențial turistic ridicat, urmând să aibă prioritate la fonduri nerambursabile

Cel mai mare acționar al Amazon este fondatorul Jeff Bezos, care deține circa 78,9 milioane de titluri Amazon, adică o participație de 16,2%. La noua capitalizare, pachetul de acțiuni al lui Bezos valorează 161,7 miliarde de dolari.

Potrivit Bloomberg Billionaires Index, Bezos este deja cel mai bogat om din lume, înaintea co-fondatorului Microsoft Bill Gates.

Acțiunile Amazon au crescut spectaculos anul acesta, consemnând un plus de 72%. Spre comparație, Apple a urcat cu 35% la bursă, iar indicele Nasdaq Composite, cu 18%.

Apple a devenit, la începutul lunii, prima companie americană care a atins o capitalizare de 1 trilion de dolari. Deși Apple a vândut, în perioada mai-iunie, mai puține telefoane decât estimau analiștii (fiind și depășită de Huawei în funcție de livrări), prețurile de vânzare au depășit așteptările, susținute de iPhone X (cu preț de pornire 1.000 de dolari), cel mai vândut model al companiei în ultimele trei luni.

La nivel mondial, gigantul petrolier chineză PetroChina a devenit, în 2007, prima companie listată la bursă care a atins capitalizarea de 1 trilion de dolari. 

La începutul lunii trecute, Amazon, Microsoft și Alphabet erau într-o cursă strânsă pentru a deveni a doua companie americană listată la bursă cu o evaluare de 1.000 de miliarde de dolari.

De asemenea, în noiembrie anul trecut, analiștii băncii Morgan Stanley prognozau că, în decurs de 1 an, capitalizarea companiei de comerț electronic ar putea urca la 1.000 de miliarde de dolari.

EXCLUSIV Orarul de tranzacționare se scurtează la BVB. Chiar și după amputarea de 25 de minute, rămâne unul dintre cele mai lungi din lume CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Orarul de tranzacționare se scurtează la BVB. Chiar și după amputarea de 25 de minute, rămâne unul dintre cele mai lungi din lume

Amazon este prezent pe piața din România de 13 ani, iar recent, cum a anunțat Profit.ro, a înființat la Iași o nouă firmă, pentru prelucrarea datelor și administrarea paginilor web. 

La începutul lunii mai, Amazon a deschis oficial un centru în București și a anunțat că vrea să angajeze 650 de persoane. În prezent, retailerul online american are peste 1.000 de salariați în România.

Apple este prezentă la bursă din decembrie 1980, dar acțiunile companiei au început să crească puternic după 25 de ani, odată cu lansarea iPhone.

Amazon, fondată în garajul lui Jeff Bezos în 1994 ca retailer online de cărți, este tranzacționată la bursă din 15 mai 1997, la prețul de 1,5 dolari pe acțiune.

Până în octombrie 2009, acțiunile Amazon au crescut la 100 de dolari pe unitate și au atins 1.000 de dolari pe unitate pe 30 mai 2017, menținându-se la acest nivel până pe 27 octombrie 2017.

Zece luni mai târziu, pe 30 august, acțiunile Amazon au atins pentru prima oară 2.000 de dolari pe unitate, cu 50 de dolari sub nivelul care îi sigură o valoarea de piață de 1.000 de miliarde de dolari.

Marți, titlurile Amazon au atins 2.050,2677 dolari pe unitate, fiind tranzacționate ulterior la 2.035,69 dolari pe unitate,

În acest an, acțiunile Amazon au crescut cu 74%, în timp ce titlurile Apple au avansat cu 34,7%.

Analiștii anticipează că veniturile Apple vor crește cu 14,9% în anul fiscal care se va încheia în septembrie, iar veniturile Amazon vor avansa cu 32% în 2018, arată datele Thomson Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
apple
bezos
retailer
actiuni