Taxa pe corporații în Marea Britanie va scădea sub 15% pentru a atenua șocul investitorilor după Brexit

Taxa pe corporații în Marea Britanie va scădea sub 15% pentru a atenua șocul investitorilor după Brexit
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iul 2016

Ministrul britanic de Finanțe, George Osborne, intenționează să reducă taxa pe corporații la mai puțin de 15%, de la 20% în prezent, într-o încercare de a atenua șocul investitorilor, după ce alegătorii din Marea Britanie au votat pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană (Brexit), a anunțat duminică publicația Financial Times, transmite Reuters.

De asemenea, oficialul britanic a declarat că va impulsiona relațiile dintre Regatul Unit și China, unde va efectua o nouă vizită comercială anul acesta.

Urmărește-ne și pe Google News

Osborne a explicat că vrea să construiască "o economie supercompetitivă", cu taxe scăzute pentru mediul de afaceri și orientată global.

Ministrul britanic de Finanțe nu a specificat când va fi redusă taxa pe corporații sub 15%. Bugetul pe acest an, anunțat în martie, include o reducere a taxei pe corporații la 17% până în 2020.

Media taxei pe corporații este de aproximativ 25% în statele din Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD). Cele 34 de state membre OECD dețin împreună aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerțul mondial și 20% din populația lumii.

Pasajul de la Piața Sudului ar trebui să fie gata până la finele lui 2018 CITEȘTE ȘI Pasajul de la Piața Sudului ar trebui să fie gata până la finele lui 2018

Duminică, Reuters a prezentat un mail intern al OECD în care organizația apreciază că o nouă reducere a taxei pe corporații în Marea Britanie este puțin probabilă dar, dacă va avea loc, "va transforma economia țării într-un fel de paradis fiscal".

Vineri, George Osborne a afirmat că a abandonat obiectivul de a reveni pe excedent bugetar până în 2020, după ce alegătorii din Marea Britanie au votat pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană. Revenirea pe excedent bugetar era cea mai râvnită țintă a oficialului britanic, pentru îndeplinirea acesteia fiind adoptate măsuri dure de austeritate în ultimii ani.

Totuși, George Osborne a adăugat că Marea Britanie trebuie să fie "realistă privind obținerea unui excedent bugetar până la sfârșitul deceniului".

Economia britanică arată "semne clare" de șoc după votul pentru ieșirea țării din UE, a avertizat Osborne.

"Trebuie să furnizăm credibilitate fiscală, continuând măsurile dure pentru reducerea deficitului, în timp ce trebuie să fim realiști în privința obținerii unui excedent bugetar până la sfârșitul deceniului. Exact acesta este scopul reglementărilor noastre fiscale", a continuat acesta.

În 2010, când Osborne a preluat Ministerul de Finanțe, deficitul bugetar depășea 10% din PIB. De atunci, măsurile de austeritate au dus la reducerea deficitului până sub 4% din PIB în anul financiar care s-a încheiat la 31 martie 2016.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
brexit
taxe