STUDIU Peste o treime dintre români au întârzieri la plata ratelor bancare și a utilităților

STUDIU Peste o treime dintre români au întârzieri la plata ratelor bancare și a utilităților
scris 21 mar 2017

Mai mult de o treime dintre români (34%) își plătesc cu întârziere ratele la bancă, iar 35% au aceeași problemă la plata utilităților, potrivit unui studiu publicat marți de compania poloneză de colectare de creanțe Kruk.

Potrivit studiului, în ceea ce privește procentul celor care înregistrează întârzieri la plata ratelor bancare, românii (34%) sunt la aproape același nivel cu germanii (33%). Însă, în ceea ce privește creditele ipotecare, românii (10%) stau mai bine decât spaniolii (29%) și germanii (17%), scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Un alt domeniu unde românii au probleme este plata facturilor la gaze și electricitate, unde 35% dintre respondeți înregistrează întârzieri. Italienii (38%) au probleme mai mari la acest capitol, iar cehii (8%) și germanii (14%) stau cel mai bine.

În schimb, românii stau bine în ceea ce privește plata chiriilor, potrivit studiului.

”Atunci când vine vorba de întârzieri la plata chiriilor, polonezii înregistrează cel mai ridicat procentaj: 29%, în timp ce doar 6% dintre români au întârzieri la plata chiriilor”, se arată în comunicat.

Uber vrea să reducă traficul în București cu o treime până în 2020 prin lansarea unei aplicații care va permite clienților împărțirea cursei. Peste 250.000 de clienți utilizează serviciile Uber CITEȘTE ȘI Uber vrea să reducă traficul în București cu o treime până în 2020 prin lansarea unei aplicații care va permite clienților împărțirea cursei. Peste 250.000 de clienți utilizează serviciile Uber

Polonezii, în proporție de 27% și românii, cu un procentaj de 22%, înregistrează întârzieri la plata facturilor de telefonie mobilă, în timp ce doar 8% dintre germani au înregistrat întârzieri ale acestor plăți.

Studiul a fost efectuat de grupul Kruk în Polonia, Cehia, Slovacia, România, Germania, Italia și Spania. Cercetarea a fost realizată în perioada 19-26 octombrie 2016 și a avut ca scop aflarea opiniilor și atitudinilor locuitorilor diferitelor țări referitoare la finanțe, produse de credit și probleme legate de datorii. În România, studiul a fost implementat pe un eșantion de 1.000 de persoane, utilizatori de internet, cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
rate banci
intarzieri