Digi Mobil, parte a grupului Digi Communications, a decis să renunțe, de luna viitoare, la cartele preplătite.
Cartele existente mai pot fi folosite până la 30 septembrie, au transmis pentru Profit.ro reprezentanții companiei.
CITEȘTE ȘI Undă verde: TTS preia unul din cei mai importanți operatori din Portul Constanța
Anunțul Digi către clienți
UPDATE, miercuri, ora 14.35. Răspuns companie la solicitarea Profit.ro
"Permanent încercăm să asigurăm abonaților care au ales serviciile DIGI MOBIL o experiență de utilizare optimizată, prin acoperire cât mai mare și viteză de acces crescută, dublate de cele mai competitive și accesibile prețuri din Europa. Serviciile preplătite (cartele preplatite/prepaid) sunt în continuu declin în România și Europa, fiind înlocuite de serviciile pe bază de abonament (postpaid), așa cum este prezentat și în statisticile ANCOM sau ale altor autorități de reglementare. Cartele preplătite au reprezentat un serviciu auxiliar în oferta comercială DIGI, aspect confirmat și de numărul actual de utilizatori care nu depășește câteva mii, urmând tendința europeană și globală de declin accelerat. În acest context, începând din 1 iulie 2023, grupul DIGI a decis retragerea cartelelor preplătite. De la această dată nu mai pot fi achiziționate cartele noi și nu mai pot fi reîncărcate cartelele existente, creditele disponibile putând fi consumate ca atare sau prin achiziționarea extraopțiunilor disponibile, până cel mai târziu la 30.09.2023. Le recomandăm clienților noștri să utilizeze în continuare serviciile de comunicații mobile DIGI prin intermediul serviciilor postplătite (abonamente), disponibile într-o ofertă largă, cu tarife începând de la 2 euro/lună și cu posibilitatea de a-și păstra același număr de telefon. Numarul de utilizatori/SIM-uri nu depășește câteva mii din totalul celor peste 5,1 milioane de conexiuni mobile pe care le deservim"
CITEȘTE ȘI Oferta Hidroelectrica păstrează ritmul de la debut și în a 2-a zi de subscriere și adună plasamente în valoare de 830 milioane lei din partea investitorilor individuali
După un an 2022 cu venituri excepționale în contextul vânzării operațiunilor din Ungaria, Digi are un debut bun de an 2023, cu o creștere de 7,5% a câștigului pretaxare EBITDA, la 133,7 milioane euro, de la 124,4 milioane euro.
Digi Communications (DIGI) a realizat în primul trimestru venituri totale de 1.394,92 milioane euro, cu 11,76% mai mari decât cele de 1.353,37 milioane euro din exercițiul financiar precedent. Afacerile pe România ale companiei care deține operatorul RCS&RDS s-au ridicat la echivalentul a 245,5 milioane euro, iar business-ul din Spania – pentru care grupul pregătește investiții majore – a fost de 143,4 milioane euro.
În același interval de raportare, cheltuielile de exploatare s-au majorat cu 11,96%, la 296,96 milioane euro, de la 265,14 milioane euro la T1 2022. Astfel, profitul din activități operaționale s-a redus cu 17,05%, la 32,83 milioane euro, de la 39,58 milioane euro. La nivelul profitului net, acesta este de 10,80 milioane euro, față de un excepțional 334,54 milioane euro rezultat din vânzări de active.
CITEȘTE ȘI Profitul Hidroelectrica și-a continuat ascensiunea și în 2023, după rezultatul record de anul trecut
Activele totale ale Digi erau la 31 martie de 2,97 miliarde euro, cu 4,21% mai mari decât cele de 2,85 miliarde euro de la sfârșitul anului trecut. În aceeași perioadă, datoriile totale consolidate au urcat cu 4,70%, la 2,34 miliarde euro, de la 2,23 miliarde euro la sfârșitul anului trecut. Compania a anunțat la finalul lunii trecute semnarea unor acorduri în valoare de 500 milioane euro cu un consorțiu bancar pentru rostogolirea acestor datorii.
Digi Communications, înregistrată în jurisdicție olandeză, s-a listat la Bursa de Valori București în primăvara anului 2017 și la ultimul preț de închidere de 36,40 lei/acțiune are o capitalizare bursieră de 3,64 miliarde lei (735,74 milioane euro).