Tranzacție: Grupul industrial Flux a semnat actele pentru cumpărarea unor proprietăți din Iași ale Romcarbon. Înțelegere combinată - achiziție și folosință gratuită

Tranzacție: Grupul industrial Flux a semnat actele pentru cumpărarea unor proprietăți din Iași ale Romcarbon. Înțelegere combinată - achiziție și folosință gratuită

Clădirea Flux

scris 31 mai 2018

Grupul industrial Flux Iași, dezvoltator imobiliar și retailer de produse alimentare, de uz casnic și de bricolaj, cu afaceri anuale de peste 5 milioane euro, a semnat actele pentru cumpărarea unor proprietăți din localitate ale companiei Romcarbon, specializată în procesarea ambalajelor de plastic. Tranzacția a fost anunțată din aprilie de Prrofit.ro ca fiind pregătită și face parte dintr-o înțelegere ce prevede preluarea unei suprafețe cumulate de peste 7 hectare, în valoare de 7,3 milioane euro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Deocamdată, conform informațiilor disponibile, grupul din Iași a semnat actele pentru preluarea a circa 10.000 metri pătrați, pentru 1,5 milioane euro, și va avea drept de uzufruct, gratuitt pentru 3 luni, asupra unei suprafețe de aproximativ 30.000 metri pătrați.

Urmărește-ne și pe Google News

Proprietățile - terenuri și construcții - au fost preluate prin intermediul unei firme înființate la începutul acestui an și în care, conform termene.ro, grupul Flux deține jumătate din participație, alături de firma Rom-Paper 2000 din București, implicată în activități imobiliare.

EXCLUSIV Orarul de tranzacționare va fi scurtat la BVB CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Orarul de tranzacționare va fi scurtat la BVB

În Iași, grupul Flux deține un parc industrial cu peste 5.500 metri pătrați spații de hală și peste 1.000 metri pătrați spații de birouri, a construit clădirea E.ON din Tătărași, cu peste 9.000 metri pătrați dispuși pe 6 niveluri, și deține în localitate mai multe centre de vânzare de produse alimentare, de uz casnic și de bricolaj.

În 2016, ultimul an raportat, cu peste 60 de angajați, grupul a avut afaceri de 24,6 milioane lei și un profit net de 2,9 milioane lei.

În urma acestei tranzacții, acțiunile Romcarbon, companie listată la bursă din 1997, au crescut luna trecută cu aproape 15%.

Compania, cu sediul în Buzău, a fost controlată până la începutul lunii aprilie de omul de afaceri taiwanez Hung Ching Ling, care însă a decedat, locul acestuia fiind preluat de un alt cetățean taiwanez, Huang Liang Neng.

Anul trecut, compania și-a majorat cu 9,26% cifra de afaceri, la 197,97 milioane lei, de la 181,19 milioane lei în exercițiului financiar precedent  și a raportat un profit net în creștere după ce, în ultimul trimestru, a realizat un câștig de peste 2 milioane lei.

Criptomonedele sunt o schemă piramidală, spune președintele Băncii Mondiale. Un grup de matematicieni afirmă că valoarea intrinsecă a bitcoin este zero CITEȘTE ȘI Criptomonedele sunt o schemă piramidală, spune președintele Băncii Mondiale. Un grup de matematicieni afirmă că valoarea intrinsecă a bitcoin este zero

Activele totale ale Romcarbon erau, la sfârșitul anului trecut, de 269,69 milioane lei, cu 1,70% sub cele de 274,35 milioane lei de la sfârșitul anului 2016. În aceeași perioadă, datoriile totale – în cea mai mare parte credite contractate de la BRD Groupe Societe Generale și UniCredit Bank – au fost reduse cu 5,38%, la 136,28 milioane lei, de la 144,02 milioane lei.

Romcarbon, companie controlată prin intermediul unor companii nerezidente de către omul de afaceri taiwanez Hung Ching Ling, este listată la Bursa de Valori București și are o capitalizare de piață de 39,6 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
romcarbon
bvb
bursa
brd
unicredit