Transport Trade Services – majorare substanțială de capital

Transport Trade Services – majorare substanțială de capital

Sursa foto: TTS

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris miercuri, 08:00

Liderul transportului fluvial de la Dunărea de Jos, TTS, va distribui câte 2 acțiuni nou-emise la fiecare titlu deținut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor de la Transport Trade Services (TTS) a aprobat încorporarea la capitalul social a unei sume de 120,00 milioane lei, într-o operațiune de majorare de capital consistentă, pentru care au existat resurse în principal din profitul net individual de 151,35 milioane lei obținut anul trecut, în contextul preluării cerealelor ucrainiene.

Această majorare de capital social excede dividendele în valoare de 68,40 milioane lei aprobate la AGA de bilanț de la finalul lunii aprilie și care au intrat la data plății 17 iunie în portofoliile acționarilor înregistrați la Depozitarul Central.

VIDEO Profit Piața de Capital.forum - Ediția a IV-a. Directorul BVB: Vrem să aducem mai mult real-estate pe bursă. Așteptăm reglementarea REIT-urilor CITEȘTE ȘI VIDEO Profit Piața de Capital.forum - Ediția a IV-a. Directorul BVB: Vrem să aducem mai mult real-estate pe bursă. Așteptăm reglementarea REIT-urilor

Acționarii au aprobat propunerea Consiliului de Administrație pentru majorarea capitalului social prin emiterea a 120,00 milioane acțiuni noi cu valoare nominală de 1 leu și distribuirea cu titlu gratuit a acestora către acțioanrii existenți. Acestea ar urma să fie repartizată acționarilor înregistrați la data de 27 august cu o rată de distribuție de 2 titluri nou-emise la fiecare acțiune deținută. Vor fi beneficii pentru acționari care se adaugă dividendului brut de 1,14 lei/acțiune care a venit la jumătatea lunnii iunie.

În urma operațiunii, Transport Trade Services va avea un capital social de 180,00 milioane lei, împărțit în 180.000 de acțiuni cu valoare nominală de 1 leu. Ex-data este 26 august și data intrării în portofolii a acțiunilor gratuite este propusă pentru 28 august.

CONFIRMARE OMV Petrom a semnat documentele de prelungire a licenței și de preluare a participației Total în zăcământul Han Asparuh din Bulgaria CITEȘTE ȘI CONFIRMARE OMV Petrom a semnat documentele de prelungire a licenței și de preluare a participației Total în zăcământul Han Asparuh din Bulgaria

Compania își pune bază solidă la capitalul social, fructificând resursele acumulate de contextul conflictului din Ucraina, care a majorat semnificativ nu numai cererea pentru cantitățile transportate pe Dunărea Inferioară, dar și tarifele de transport. Este un fenomen care pare a se fi resorbit, ceea ce se vede și în raportarea de la T1 a TTS. Compania a afișat venituri consolidate de 239,38 milioane lei, cu 21,88% mai mici decât cele de 306,46 milioane lei din primele 3 luni ale anului trecut.

Delistată în anul 2015 ca Navrom Galați (COVG), compania Transport Trade Services a revenit în vara anului 2021 la cota pieței reglementate a Bursei de Valori București. Mircea Alexandru Mihăilescu deține 25,31% din titluri, Pavăl Holding, vehicului de investiții de portofoliu al fpondatorilor Dedeman era înregistrat încă de acum 3 ani cu o participație de 5,33% și alte dețineri majore sunt ale fondurilor de pensii: NN Group (8,69%), Aegon (6,46%) și Metropolitan Life (5,09%). La ultima cotație de închidere, de 25,45 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a societății se ridică la 1,53 miliarde lei (306,81 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
tts
bvb
bursa
dividende