Transport Trade Services – majorare de capital de 120 milioane lei

Transport Trade Services – majorare de capital de 120 milioane lei

Sursa foto: TTS

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 31 mai 2024

Liderul transportului fluvial de la Dunărea de Jos, TTS, vizează distribuirea a câte 2 acțiuni nou-emise la fiecare titlu deținut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Acțiunile Transport Trade Services (TTS) s-au înscris la începutul lunii martie pe o traiectorie corectivă destul de abruptă, precipitată inițial de dezamăgirea investitorilor față de rata de distribuție de 45,19% sub formă de dividende a profitului net individual de 151,35 milioane lei obținut anul trecut, în contextul preluării cerealelor ucrainiene.

Acum, societatea anunță investitorii că acționarii vor beneficia de valoare prin încorporarea la capitalul social a unei sume de 120,00 milioane lei, ceea ce excede dividendele în valoare de 68,40 milioane lei aprobate la AGA de bilanț de la finalul lunii aprilie și care vor intra la data plății 17 iunie în portofoliile acționarilor înregistrați la Depozitarul Central.

DOCUMENT Hidroelectrica schimbă bugetul: minus de 14% la profit și dividende. Cauze: ieftinirea energiei și creșterea unor cheltuieli, inclusiv a salariilor. Investiții mai mici. Problemele din domeniu, la Maratonul Energiei CITEȘTE ȘI DOCUMENT Hidroelectrica schimbă bugetul: minus de 14% la profit și dividende. Cauze: ieftinirea energiei și creșterea unor cheltuieli, inclusiv a salariilor. Investiții mai mici. Problemele din domeniu, la Maratonul Energiei

Consiliul de Administrație al TTS a convocat pentru data de 1 iulie Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi figurând și propunerea pentrui majorarea capitalului social prin emiterea a 120,00 milioane acțiuni noi cu valoare nominală de 1 leu și distribuirea cu titlu gratuit a acestora către acțioanrii existenți. Acestea ar urma să fie repartizată acționarilor înregistrați la data de 27 august cu o rată de distribuție de 2 titluri nou-emise la fiecare acțiune deținută. Vor fi beneficii pentru acționari care se adaugă dividendului brut de 1,14 lei/acțiune care urmează să vină la jumătatea lunnii iunie.

În urma operațiunii, Transport Trade Services ar urma să aibă un capital social de 180,00 milioane lei, împărțit în 180.000 de acțiuni cu valoare nominală de 1 leu. Ex-data este 26 august și data intrării în portofolii a acțiunilor gratuite este propusă pentru 28 august.

Cel mai mare manager independent de investiții din Croația a lansat al treilea ETF disponibil pentru tranzacționare la Bursa de Valori București și primul ETF străin CITEȘTE ȘI Cel mai mare manager independent de investiții din Croația a lansat al treilea ETF disponibil pentru tranzacționare la Bursa de Valori București și primul ETF străin

Compania își pune bază solidă la capitalul social, fructificând resursele acumulate de contextul conflictului din Ucraina, care a majorat semnificativ nu numai cererea pentru cantitățile transportate pe Dunărea Inferioară, dar și tarifele de transport. Este un fenomen care pare a se fi resorbit, ceea ce se vede și în raportarea de la T1 a TTS. Compania a afișat venituri consolidate de 239,38 milioane lei, cu 21,88% mai mici decât cele de 306,46 milioane lei din primele 3 luni ale anului trecut. Sunt rezultate financiare care au adâncit declinul acțiunilor pe bursă la jumătatea lunii mai, mișcare din care acestea schițează o traiectorie de revenire, cu 3 sesiuni consecutive de aprecieri în această săptămână.

Transport Trade Services – majorare de capital de 120 milioane lei

Delistată în anul 2015 ca Navrom Galați (COVG), compania Transport Trade Services a revenit în vara anului 2021 la cota pieței reglementate a Bursei de Valori București. Mircea Alexandru Mihăilescu deține 25,31% din titluri, Pavăl Holding, vehicului de investiții de portofoliu al fpondatorilor Dedeman era înregistrat încă de acum 3 ani cu o participație de 5,33% și alte dețineri majore sunt ale fondurilor de pensii: NN Group (8,69%), Aegon (6,46%) și Metropolitan Life (5,11%).

La ultima cotație de închidere de 24,70 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a societății se ridică la 1,48 miliarde lei (297,79 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
tts
bvb
bursa
dividende