Transilvania Investments Alliance acordă un dividend cu randament de 4%

Transilvania Investments Alliance acordă un dividend cu randament de 4%
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 apr 2024

Fosta SIF Transilvania distribuie sub formă de dividende numai a 7-a parte din profitul net de 237,04 milioane lei obținut anul trecut. Schimbări în portofoliu și în conducerea societății.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la Transilvania Investments Alliance (TRANSI) a aprobat propunerea conducerii pentru distribuirea, cu dată a plății 22 iulie, a unui dividend brut de 0,015 lei/acțiune.

Calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere de la BVB, de 0,3210 lei/acțiune, acesta conferă acționarilor un randament de 4,30%.

Majorare de capital cu acțiuni gratuite la SafeTech Innovations CITEȘTE ȘI Majorare de capital cu acțiuni gratuite la SafeTech Innovations

În Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor a fost acordat un vot favorabil unui program de răscumpărare pentru un număr de 34,00 milioane acțiuni proprii, reprezentând 1,57% din totalul titlurilor.

Un număr de 24,00 milioane de acțiuni ar urma să fie anulate în vederea reducerii capitalului social, în timp ce 10,00 milioane de acțiuni ar urma să fie distribuite cu titlu gratuit membrilor Consiliului de Supraveghere, Directoratului și personalului identificat.

EXCLUSIV Pompierii, polițiștii și jandarmii nu au venit la Fondul lansat de Viorel Cataramă. Omul de afaceri retrage compania de administrare din piața de capital CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Pompierii, polițiștii și jandarmii nu au venit la Fondul lansat de Viorel Cataramă. Omul de afaceri retrage compania de administrare din piața de capital

Societatea cu sediul în Brașov avea la finalul anului trecut un activ net de 1,73 miliarde lei, conform raportului anual publicat după AGA. Cele mai mari dețineri ale Transilvania Alliance sunt la Banca Transilvania (TLV), echivalentul a 16,69% din portofoliu, și la BRD Groupe Société Générale (BRD), reprezentând 13,77% din activ.

Participația majoritară la Turism Felix (TUFE), ridicată anul trecut la 93,03% din titluri într-o tranzacție cu Infinity Capital Investmens (INFINITY), este a 3-a poziție din portofoliu, echivalent a 7,52%¤ din totalul acestuia. Pentru societatea care operează 5 hoteluri din stațiunea Băile Felix, Transilvania Investments a cooptat un "management de lux", incluzând un fost executiv în cadrul gigantului vaselor de croazieră Carnival.

Bermas Suceava distribuie întreg profitului net obținut în 2023 sub formă de dividende CITEȘTE ȘI Bermas Suceava distribuie întreg profitului net obținut în 2023 sub formă de dividende

Transilvania Investments și-a vândut în această lună participația majoritară de 53,61% din acțiunile Virola Independența Sibiu (VIRO), care era prinsă în portofoliu ca a 10-a poziție, într-o sesiune în care rulajul pe acest emitent s-a ridicat la 14,55 milioane lei.

Valoarea unitară a activului net al societății care la cooptat la AGA de bilanț ca vicepreședinte pe fostul director general adjunct de la SSIF BRK Financial Group, Răzvan Raț, a fost calculată la 0,8019 lei/acțiune, ceea ce înseamnă că la Bursa de Valori București se tranzacționează cu un discount de 59.97%.

viewscnt
Afla mai multe despre
transilvania investments
bvb
bursa
dividende
banca transilvania
brd
turism felix