Constatând că decizia din Adunarea Generală a Acționarilor de la Electroaparataj de dizolvare a societății din iunie nu a făcut către acționari nicio repartiție din activul societății, AGEA de ieri a revenit asupra hotărârii. Acționarii au aprobat continuarea activității și au luat act de neîncetarea mandatelor directorilor și membrilor Consiliului de Administrație.
Și, totuși, nu se dizolvă. Electroaparataj (ELJ), pe piață din 1948 și care urma să intre în procedură de dizolvare după un vot al acționarilor din iunie, își va continua totuși activitatea în baza unei decizii luate în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor de ieri. Aceasta a constatat că AGEA precedentă, în care au hotărât dizolvarea la cererea acționarului majoritar, fondul de investiții Broadhurst, înregistrat în Cipru și controlat de Andrei Siminel, nu a dispus nicio repartiție către acționari din activul societății, aferentă procedurii de dizolvare.
Astfel, acționarii au revenit complet asupra deciziei din iunie, care nu mai produce efecte. AGEA de ieri a hotărât continuarea activității și a constatat neîncetarea mandatelor directorilor și membrilor Consiliului de Administrație.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Anterior, în luna august, Tribunalul Dâmbovița suspendase hotărârea Adunării Generale a Acționarilor din 11 iunie care viza demararea procedurilor de dizolvare a societății. Contestarea deținerii a fost realizată în calitate de creditori de firmele Safina Rom SRL și Denis Technology SRL.
Baza de plecare la reluarea activității este joasă pentru Electroaparataj, companie care la 9 luni înregistra venituri din exploatare de numai 9,86 mlioane lei și o pierdere de aproximativ 358.000 de lei. De asemenea, societatea înregistrase rezultate negative în ultimele 2 exerciții financiare anuale.
Povestea de câștiguri de la Electroaparataj s-a consumat în deceniul trecut, când, în urma unei divizări, sediul vechi și terenul aferent din Șoseaua Pantelimon a fost scos din bilanț, iar grupul NCH, în al cărui conglomerat este Broadhurst, a vândut pentru 60 miliioane de euro activul imobiliar pe care în anul 2015 a fost inaugurat Mega Mall.
Pentru 30 septembrie 2019, compania nu mai raportează pe bilanț decât active de 13,57 milioane lei, fapt pentru care nici povestea lichidării actuale nu mai este una să suscite interes, în pofida unei capitalizări deizorii, de sub 1 miliion de euro, la momentul suspendării de la tranzacționare a acestor acțiuni, la sfârșitul lunii iunie.