Panica se menține și piețele reacționează slab la stimulul monetar. Contractele futures pe indicii americani scad cu 5%, iar mecanismele pieței îi opresc

Panica se menține și piețele reacționează slab la stimulul monetar. Contractele futures pe indicii americani scad cu 5%, iar mecanismele pieței îi opresc
scris 16 mar 2020

Deși banca centrală a SUA a tăiat dobânda la un nivel aproape de zero, vânzările pe activele de risc s-au reluat la redeschiderea piețelor financiare internaționale.

Investitorii nu au capacitatea să evalueze impactul coronavirus asupra economiei mondiale și pentru câștigurile corporațillor, iar în acest context vânzările pe activele de risc. Reducerea dobânzii  de referință pe dolar aproape de nivelul zero de către Rezerva Federală Americană și anunțul pentru un program de achiziții de obligațiuni în valoare de 700 milioane dolari nu au fost în măsură să combată panica. Tendința este tot de vânzare la redeschiderea piețelor financiare internaționale.

Urmărește-ne și pe Google News

Indicii futures americani au avut o scădere de 5%, iar mecanismul pieței a declanșat blocarea tranzacțiilor, ceea ce sugerează deschiderea mâine cu un declin încă și mai mare la New York Stock Exchange. Dolarul a rezistat bine, iar deprecierea în raport cu euro este modestă, cotația euro/dolar regăsindu-se cu puțin sub reperul de 1,12 dolari pentru un euro, un nivel mai mare al monedei americane decât cele peste cotația de 1,14 dolari pentru un euro de la începutul săptămânii trecute. Deprecierea este ceva mai accentuată în raport cu yenul japonez, dar, de asemenea, dolarul este mai tare decât acum o săptămână și în raport cu moneda niponă.

Cotațiile petrolului și-au reluat prăbușirea, iar țițeiul de tip Brent suferea un declin de 7,11%, până la un nivel cu puțin peste 32 dolari/baril nu departe de minimul de acum o săptămână, când cotația a suferit o prăbușire de peste 25% peste noapte. Reacția violentă trădează neîncredere a piețelor față eficiența stimulilor monetari în fața unei pandemii care are potențialul de a arunca economia mondială într-o recesiune care încă nu este prinsă în prețurile burselor de la acest moment.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
fed
dolar
yen
criza
coronavirus