Acțiunile Agroserv Măriuța s-au corectat agresiv din maximul atins la începutul lunii august și rămân în structuri tehnice specifice mișcărilor de scădere, dar investitorii care vizează achiziția de pachete pe termen lung au praguri de suport succesive la care se pot activa în lunile următoare.
Pentru investitorii care vor să cumpere la bursă acțiuni ale unor companii care produc ceea ce se vede în raft, Agroserv Măriuța (MILK), promotorul brandului cunoscut Lăptăria cu Caimac, reprezintă o astfel de țintă. Titlurile listate la jumătatea lunii mai a acestui an au avut o traiectorie puternic ascendentă până la începutul lunii august, însă de acolo cotația a intrat într-un impas.
Evoluția descendentă a fost o constantă în ultimele 13 săptămâni și destul de bine conturată, pe un canal scăzător evidențiat pe graficul atașat.
Tendința negativă nu a fost oprită nici de publicarea, la 20 septembrie, a raportării semestriale, care indică o majorare cu 25% a cifrei de afaceri, la 25,6 milioane lei, de la 20,51 milioane lei la S1 2020. Profitul net a fost la 6 luni cu puțin sub reperul de 600.000 de lei.
Titlurile societății cu active de 155,43 milioane lei la jumătatea anului s-au stabilizat la finele săptămânii sesiunii precedente, la prețul de 11,18 lei/acțiune, care conferă acesteia o capitalizare bursieră de 116,11 milioane lei (23,46 milioane euro).
Este un nivel de suport la care cumpărătorii s-au regrupat și în trecut, însă de fiecare dată respingerea a fost tot mai slabă. Aceasta a lăsat loc formării unei formațiuni tehnice de triunghi descendent. Investitorii care mizează pe o revenire rapidă au acum oportunitatea de a cumpăra la un reper tehnic de intrare logic, cu puțin superior nivelului de 11,00 lei/acțiune, urmând să aștepte o eventuală evadare în partea superioară a triunghiului al cărui apex este la doar 10 sesiuni distanță și de unde piața ar trebui să decidă direcția.
CITEȘTE ȘI Moody’s a îmbunătățit ratingul Transelectrica. Partea goală a paharului: investiții întârziate, dividende mari impuse de stat și probleme de guvernanță corporativăO rupere în sens negativ ar da teoretic un obiectic de preț în zona de 8,70-8,75 lei/acțiune. Acesta nu este sigur pentru acțiunile agroserv Măriuța, companie care de la începutul anului viitor îl va avea președinte al Consiliului de Administrație pe Mișu Negrițoiu, fost șef la ING Bak România și la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).
În scenariul unui declin moderat, investitorii interesați de acțiunile societății pot avea în vedere ca repere de achiziție pragurile de suport de la 10,50 lei/acțiune și 9,80 lei/acțiune, multiplu testate în primele 2 luni ale verii.