Ghid de urmat înainte de selectarea unui broker de investiții

Ghid de urmat înainte de selectarea unui broker de investiții
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 2 sep 2024

Teama de necunoscut ne poate împiedica să ne creștem veniturile, chiar dacă avem fondurile necesare pentru a investi. Uneori simțim că nu înțelegem suficient domeniul investițiilor sau că „nu ne pricepem la cifre”.

Uneori ezităm să investim din teama de a nu fi victimele unor „scheme”, atacuri cibernetice sau alte situații în care banii ar putea dispărea din cont pe neașteptate. Tocmai de aceea, trebuie să alegem un broker autorizat și reglementat și să ne informăm în permanență despre rezultatele companiei alese.

Urmărește-ne și pe Google News
  1. Reglementare și autorizare

Alege un broker care este înscris în registrele instituțiilor de supraveghere din România, precum Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Un astfel de broker este XTB, cunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari și de încredere brokeri din țara noastră, el însuși listat la bursa din Varșovia și prezent în România încă din 2008.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Cu toate acestea, una dintre adevăratele măsuri de siguranță pe care XTB le oferă constă în separarea clară între fondurile companiei și banii clienților, prin utilizarea conturilor bancare segregate.

Astfel, fondurile investitorilor sunt complet separate de fondurile societății și rămân protejate chiar și în cazul, extrem de puțin probabil, al unei crize financiare sau faliment.

La XTB, chiar și atunci când nu suntem încă hotărâți să investim, putem deschide un cont de training gratuit, care ne permite să efectuăm tranzacții fără a risca bani reali.

  1. Costuri și comisioane transparente

Având un buget limitat când investești, este important să știi dinainte toate costurile asociate tranzacționării, depunerii, dar și retragerii banilor. Așadar, brokerul ar trebui să fie cât se poate de transparent când vine vorba de sumele blocate pentru serviciile oferite.

O secțiune în website dedicată prezentării clare a tuturor costurilor te-ar putea ajuta să-ți faci calculele corect, pentru a nu avea surprize neplăcute în momentul în care începi să-ți investești banii.

  1. Ofertă diversificată de instrumente financiare

Alegerea unui broker care oferă o diversitate de instrumente financiare îți permite să-ți diversifici portofoliul, sporind astfel șansele de câștig și reducând riscurile asociate fluctuațiilor bruște ale piețelor.

Diversificarea este esențială, nu doar ca strategie de investiții, ci și ca principiu de administrare a riscului, mai ales în perioadele de volatilitate.

La XTB, în funcție de profilul tău de risc și puterea financiară, ai acces la o gamă variată de peste 6.300 de instrumente financiare, inclusiv acțiuni și ETF-uri, dar și instrumente financiare derivate de tip CFD, cu suport pe indici, Forex, mărfuri, monede virtuale și multe altele.

Printre avantajele semnificative de care se bucură clienții XTB se numără posibilitatea de a investi în acțiuni și ETF-uri fracționate, utilizarea Planurilor de Investiții, investiții minime în acțiuni de doar 10 EUR sau USD și în ETF-uri de numai 1 EUR sau USD, precum și faptul că XTB este rezident fiscal în România, ceea ce permite investitorilor să beneficieze de noua legislație de impozitare.

  1. Platforma de tranzacționare

Un element cheie pe care trebuie să-l iei în considerare este platforma de tranzacționare oferită de broker. Aceasta ar trebui să fie ușor de utilizat, accesibilă de pe diverse dispozitive - telefon, tabletă, laptop sau computer - și de oriunde te-ai afla.

Pentru un investitor la început de drum, necesitățile tale legate de instruire pot fi specifice. E posibil să cauți seminare online sau conținut educațional care să te ajute să înțelegi fundamentele investițiilor. Poate ești în căutare de instrumente care să simplifice selecția activelor financiare.

Pe de altă parte, dacă ești un investitor avansat, preferi să dispui de instrumentele avansate de analiză pe care graficele din platformă le oferă, analize ale experților și cercetări mai aprofundate ale companiilor de care ești interesat.

Toate aceste instrumente care te ajută să te perfecționezi continuu ca investitor ar trebui să se regăsească într-o platformă de tranzacționare performantă precum xStation, platforma XTB.

  1. Serviciul „Suport clienți”

Serviciul pentru clienți reprezintă interacțiunea directă și imediată dintre un client și un reprezentant al brokerului. Pentru investitori, această relație este crucială pentru asigurarea satisfacției lor.

Indiferent dacă ești un investitor începător sau experimentat, există momente în care sprijinul devine indispensabil în acest domeniu complex.

În ceea ce privește XTB, acest broker cu sediul în București, România, are o echipă de suport pentru clienți dedicată, oferind asistență în limba română și specialiști pregătiți să te sprijine în orice situație.

Avertisment cu privire la riscuri:

Orice opinii, cercetări, analize, prețuri sau alte informații oferite cu titlul de comentarii generale de piață nu reprezintă sfaturi de investiții. XTB nu este răspunzător pentru orice pierdere sau pagubă incluzând și fără limitare la, orice pierdere sau câștig care poate lua naștere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informații. Vă aducem la cunoștință că informațiile sau cercetările bazate pe date istorice nu garantează viitoare performanțe sau rezultate. 76% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacționează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luați în considerare dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.

viewscnt
Afla mai multe despre
broker
investiții
xtb