Electroargeș nu poate face răscumpărări de acțiuni proprii până la derularea ofertei de preluare de către succesorii omului de afaceri decedat Cătălin Chelu

Electroargeș nu poate face răscumpărări de acțiuni proprii până la derularea ofertei de preluare de către succesorii omului de afaceri decedat Cătălin Chelu
scris 1 mar 2018

Autoritatea de Supraveghere Financiară a respins ieri prospectul depus de Electroargeș pentru derularea unei oferte de răscumpărare a 10% din acțiunile proprii. Supraveghetorul pieței spune că, mai întâi, acționarul Constantin Relative Investments, care a depășit o deținere de 33%, trebuie să deruleze o ofertă publică de preluare obligatorie și abia apoi pot fi realizate astfel de operațiuni de buy-back.

O operațiune de piață cu o valoare de piață de aproximativ 10 milioane lei anunțată la începutul acestui an către investitorii de pe bursă nu se va desfășura, documentația aferentă acesteia fiind respinsă ieri de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Este vorba despre oferta publică de răscumpărare pentru aproape 7 milioane de acțiuni Electroargeș Curtea de Argeș (ELGS), echivalentul a 10% din capitalul social al producătorului de electrocasnice.

Urmărește-ne și pe Google News

Supraveghetorul pieței de capital spune că, înainte ca o asftel de operațiune de buy-back să poată fi derulată, presupune ca anterior să fie derulată o ofertă publică de preluare care să clarifice structura acționariatului Electroargeș. În baza unor decizii mai vechi, dar și a unor sentințe judecătorești, ASF afirmă că societatea Constantin Relative Investments SRL, care îl are ca acționar majoritar pe Constantin Ștefan, trebuie să deruleze un OPP, având în vedere participația sa de 36,84% din totalul titlurilor Electroargeș, una superioară reperului de 33%, care atrage cu sine, conform legislației în vigoare, obligativitatea avansării unei oferte echitabile de retragere celorlalți acționari. Constantin are o amendă de 51.000 de lei de la ASF pentrzu întârzierea efectuării ofertei.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
EXCLUSIV Grupul italian Fincantieri, printre cei mai mari constructori de nave din lume, a trimis Guvernului o ofertă pentru Șantierul din Mangalia, a cărui vânzare către olandezii de la Damen a fost blocată CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul italian Fincantieri, printre cei mai mari constructori de nave din lume, a trimis Guvernului o ofertă pentru Șantierul din Mangalia, a cărui vânzare către olandezii de la Damen a fost blocată

Constantin Relative Investments a ajuns la pachetul de control în urma unor tranzacții prezumate de ASF a fi între membrii aceluiași grup investițional care a intrat în posesia averii omului de afaceri Cătălin Chelu, decedat în anul 2014, grup care îl are în centrul său pe fosta concubină a lui Chelu, basarabeanca Ala Procopenco.

Nu este singura ofertă avută în vedere de Electroargeș. Compania a anunțat la finalul anului trecut că se conformează unei decizii a Judecătoriei Cluj-Napoca și lansează ofertă publică de preluare la producătorul de materiale abrazive Carbochim (CBC), unde Electroargeș deținea, pe lângă un pachet de 12,59% înregistrat oficial și alte pachete cu participații depășind o treime din titluri, încă din perioada în care Cătălin controla compania din Curtea de Argeș.

Electroargeș a realizat în 2017 venituri totale din exploatare de 200,31 milioane lei, în creștere cu 2,07%, față de 196,24 milioane lei în exercițiul financiar precedent,iar profitului net a scăzut cu 22,31%, la 12,88 milioane lei, de la 16,58 milioane lei. La ultimul preț de ieri de pe bursa de 1,4100 lei/acțiune, capitalizarea de piață a societății se cifrează la 98,37 milioane lei (21,10 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
electrorges
bvb
bursa
carbochim
rascumparari