Electroaparataj reduce temporar o parte substanțială a activității, în această lună, cu suspendarea contractelor de muncă pentru cea mai mare parte a salariaților.
Decizia este argumentată prin scăderea drastică a comenzilor și a volumului de muncă, generată, în principal, de contextul economic european caracterizat de perspectivele unei recesiuni economice în țările din care provin principalii clienți ai Societății (Electroaparataj S.A. vinde aproximativ 95% din producție la export, principalii clienți fiind: ABB Electrification Sweden, ABB Franța si Promodern Franța), care se confruntă la rândul lor cu o lipsă de vânzări, generând incertitudine pentru plasarea de comenzi în luna februarie 2023.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
la 30 septembrie 2022, compania a raportat venituri de 16,7 milioane lei și un profit de 1,9 milioane lei. În 2021 avea 46 de angajați.
În 2019 era relatat că Electroaparataj (ELJ), pe piață din 1948 și care urma să intre în procedură de dizolvare după un vot al acționarilor, își va continua totuși activitatea în baza unei decizii luate în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor. Aceasta a constatat că AGEA precedentă, în care au hotărât dizolvarea la cererea acționarului majoritar, fondul de investiții Broadhurst, înregistrat în Cipru și controlat de Andrei Siminel, nu a dispus nicio repartiție către acționari din activul societății, aferentă procedurii de dizolvare.
Astfel, acționarii au revenit atunci complet asupra deciziei, a hotărât continuarea activității și a constatat neîncetarea mandatelor directorilor și membrilor Consiliului de Administrație.
CITEȘTE ȘI Mesajul CEO-ului OMV Petrom: Suntem gata să investim în Neptun Deep odată ce Guvernul înlătură bariereleAnterior, în luna august 2019, Tribunalul Dâmbovița suspendase hotărârea Adunării Generale a Acționarilor din 11 iunie care viza demararea procedurilor de dizolvare a societății.
Baza de plecare la reluarea activității era joasă pentru Electroaparataj, companie care la 9 luni înregistra venituri din exploatare de numai 9,86 mlioane lei și o pierdere de aproximativ 358.000 de lei. De asemenea, societatea înregistrase rezultate negative în ultimele 2 exerciții financiare anuale.
Povestea de câștiguri de la Electroaparataj s-a consumat în deceniul trecut, când, în urma unei divizări, sediul vechi și terenul aferent din Șoseaua Pantelimon a fost scos din bilanț, iar grupul NCH, în al cărui conglomerat este Broadhurst, a vândut pentru 60 miliioane de euro activul imobiliar pe care în anul 2015 a fost inaugurat Mega Mall.
Pentru 30 septembrie 2019, compania nu mai raportează pe bilanț decât active de 13,57 milioane lei, fapt pentru care nici povestea lichidării actuale nu mai este una să suscite interes, în pofida unei capitalizări deizorii, de sub 1 miliion de euro, la momentul suspendării de la tranzacționare a acestor acțiuni, la sfârșitul lunii iunie.