Banca Transilvania face o majorare de capital cu echivalentul unei treimi din profitul net obținut anul trecut.
Cum pot depăși IMM-urile impactul crizei economice și dificultăți apărute în contextul războiului din Ucraina, soluțiile de finanțare, inclusiv pentru digitalizare, produsele bancare destinate IMM, cum pot fi atrase rapid fondurile europene, ce programe pot funcționa mai bine pentru IMM, exemple de succes în rândul IMM-urilor, cum au putut trece prin criză, soluțiile pentru dezvoltarea ecosistemului start-up vor fi anunțate la conferința Profit.ro programată, cu sprijinul Banca Transilvania, UniCredit Bank, Vodafone și Alpha Bank, pentru 13 martie și care va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV
Banca Transilvania (TLV) a folosit piața de capital pentru a ajunge prima instituție de credit de capital din sistem și în special în „boom”-ul bursier și de creditare din anii 2005-2007 majorările sale de capital cu acțiuni gratuite și cu titluri acordate la prețuri preferențiale în operațiunile cu aport de numerar au fost foarte populare în rândul investitorilor de portofoliu.
Începând cu anul 2016, în mod particular după profitul obținut din tranzacția în care a cumpărat „în sânge” Volksbank, Banca Transilvania a venit și cu distribuție de dividende, poltiică specifică unui emitent adus la maturitate. Chiar și în anul șocului coronavirus, când BRD Groupe Société Générale (BRD) a ezitat să facă repartizări de cash către acționari, Banca Transilvania a rămas constantă într-o politică ce a ajuns la 7 ani consecutivi de distribuție de dividende.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Totuși, în convocatorul pentru AGA de bilanț din 26-27 aprilie, Consiliul de Administrație nu mai propune distribuția de dividende, deși instituția de credit a raportat pentru 2022 un profit net de 2,49 miliarde lei.
Acțiuni gratuite ar urma, însă, să vină către investitori. Societatea vizează o majorare de capital în valoare de 910 milioane lei prin emiterea unui număr de 91,00 milioane acțiuni noi cu o valoare nominală de 10,00 lei/acțiune, care să fie alocate cu titlu gratuit către acționari. Ex-data propusă este de 20 iulie și data plății 24 iulie.