Cele trei companii de distribuție ale Electrica SA fuzionează prin absorbție, societatea absorbantă urmând să fie SDEE Transilvania Nord

Cele trei companii de distribuție ale Electrica SA fuzionează prin absorbție, societatea absorbantă urmând să fie SDEE Transilvania Nord
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2020

Consiliul de Administrație al Electrica SA a aprobat de principiu fuziunea prin absorbție a celor trei societăți de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica - SDEE Transilvania Nord, SDEE Transilvania Sud și SDEE Muntenia Nord, societatea absorbantă urmând să fie SDEE Transilvania Nord.

„Creierul” operațiunilor care coordonează intervențiile în caz de dezastre, echipat cu aparatură de ultimă generație în valoare de peste 500.000 de lei provenind din donații CITEȘTE ȘI „Creierul” operațiunilor care coordonează intervențiile în caz de dezastre, echipat cu aparatură de ultimă generație în valoare de peste 500.000 de lei provenind din donații
Urmărește-ne și pe Google News

La finalul lunii martie a fost aprobată de principiu și fuziunea celor două societăți de servicii energetice din cadrul Grupului - Filiala de Întreținere și Servicii Energetice Electrica Serv SA (FISE) și Servicii Energetice Muntenia SA (SEM).

FOTO Cum știi dacă stai de vorbă cu un profesionist: 6 indicii ale croitoriei bespoke autentice CITEȘTE ȘI FOTO Cum știi dacă stai de vorbă cu un profesionist: 6 indicii ale croitoriei bespoke autentice

“Fuziunile aprobate de Consiliul de Administrație al Electrica sunt în linie cu noua Strategie a Grupului și reprezintă pași importanți în atingerea obiectivului ce vizează optimizarea modelului de afaceri. Suntem convinși că fuziunea companiilor de distribuție și cea a celor de servicii energetice vor aduce multe beneficii pentru Grup. Scopul este reprezentat de eficientizarea activității, astfel încât brand-ul Electrica să-și consolideze imaginea de cel mai puternic jucător de pe piața energiei electrice. Implementarea strategiei asigură perspective solide de dezvoltare a companiei, iar rezultatele încep deja să se vadă”, susține Corina Popescu, Director General Electrica SA.

Electrica susține că fuziunea societăților de distribuție face parte din strategia companiei, care are ca obiective principale pe termen scurt și mediu creșterea calității serviciilor oferite celor 3,8 milioane de consumatori, concomitent cu îmbunătățirea performanței operaționale și optimizarea costurilor la consumatorul final. Pe termen lung, obiectivul constă în pregătirea organizației pentru a face față provocărilor generate de megatendințele care marchează industria energetică (decarbonizare, descentralizare, digitalizare).

FOTO Imagini satelitare arată blocajul provocat de coronavirus în economia americană CITEȘTE ȘI FOTO Imagini satelitare arată blocajul provocat de coronavirus în economia americană

Ambele fuziuni creează oportunitatea implementării unor noi arhitecturi optimizate de sisteme informatice suport pentru procesele de business și accelerarea implementării unor soluții informatice moderne.

Electrica este cel mai important operator național de rețele de distribuție a energiei electrice: acoperă 18 județe, din trei zone geografice, reprezentând 40,7% din teritoriul României. Cele trei companii de distribuție din cadrul Grupului gestionează 198.988 km de linii electrice și deservesc aproximativ 3,8 milioane de consumatori finali.

În anul 2019, operatorii de distribuție din cadrul Grupului Electrica au distribuit aproximativ 17,7 TWh, ceea ce reprezintă aproximativ 40% din energia electrică totală distribuită la nivel național către utilizatorii finali.

După listarea din 2014, Grupul Electrica a devenit cel mai mare investitor în modernizarea și retehnologizarea rețelelor de distribuție a energiei electrice, cu un total de 3,1 miliarde lei investiți în ultimii cinci ani, la care se adaugă 600 de milioane lei, reprezentând planul de investiții pentru 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
fuziune
absorbtie
electrica
distribuție