Capitalizările marilor companii de tehnologie au scăzut, pe fondul îngrijorărilor privind costurile infrastructurii de AI și a riscurilor de recesiune

Capitalizările marilor companii de tehnologie au scăzut, pe fondul îngrijorărilor privind costurile infrastructurii de AI și a riscurilor de recesiune
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2024

Capitalizările de piață ale marilor firme de tehnologie au scăzut în august, pe fondul îngrijorărilor cu privire la creșterea costurilor infrastructurii de inteligență artificială și a riscurilor de recesiune în creștere, care ar face acțiunile deosebit de vulnerabile în timpul unei corecții de piață, transmite Reuters.

Luna trecută, Alphabet a pierdut 4,7% din valoarea sa de piață, deoarece o încetinire a vânzărilor de publicitate pe YouTube a alimentat îngrijorările legate de câștigurile sale, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Statele Unite au confiscat avionul președintelui venezuelean Nicolas Maduro CITEȘTE ȘI Statele Unite au confiscat avionul președintelui venezuelean Nicolas Maduro
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Hotărârea unui judecător din SUA conform căreia Google a încălcat legile antitrust și apariția unei noi concurențe din partea OpenAI, care dezvoltă un prototip de motor de căutare bazat pe inteligență artificială, a contribuit, de asemenea, la scăderea acțiunilor sale.

Valoarea de piață a Amazon.com Inc a scăzut cu 4,5%, afectată de încetinirea vânzărilor online.

Capitalizarea bursieră a Tesla a scăzut cu 7,7% luna trecută, după scăderea veniturilor din T2 și în urma știrii că Canada a planificat un nou tarif de 100% pentru vehiculele electrice fabricate în China.

Cel mai valoros producător de automobile din lume a început să livreze în Canada vehicule electrice fabricate din Shanghai anul trecut, iar planurile Ottawa au creat îngrijorări cu privire la impactul asupra profitului al exportului din baza sa de producție cu costuri mai mari din SUA.

Între timp, valoarea de piață a Nvidia a scăzut în ultima săptămână a lunii august cu 7,7%, până la 2.9200 miliarde de dolari, după ce a proiectat marje brute în trimestrul trei sub estimările pieței și a raportat venituri care au îndeplinit doar așteptările, dezamăgindu-i pe investitorii care se așteptau la o performanță mai puternică.

DOCUMENTE Legea donației Patriot către Ucraina a fost adoptată de Senat în doar câteva ore. Limită de preț la înlocuire, care se va face doar din fonduri externe nerambursabile CITEȘTE ȘI DOCUMENTE Legea donației Patriot către Ucraina a fost adoptată de Senat în doar câteva ore. Limită de preț la înlocuire, care se va face doar din fonduri externe nerambursabile

Nvidia, care deține mai mult de 80% din piața de cipuri pentru AI, se află într-o poziție unică atât ca cel mai mare facilitator, cât și ca beneficiar al dezvoltării AI în creștere.

Pe o notă pozitivă, valoarea de piață a producătorului american de medicamente Eli Lilly a crescut cu aproape 20%, fiind lideră în câștigarea pieței, datorită vânzărilor robuste și lansării unui medicament pentru slăbit care reduce semnificativ riscul de a dezvolta diabet de tip 2 la adulții supraponderali.

Valoarea de piață a Berkshire Hathaway a închis luna trecută, pentru prima oară, la peste 1.000 de miliarde de dolari, reflectând încrederea investitorilor în conglomeratul pe care Warren Buffett l-a construit de-a lungul a aproape șase decenii în ceea ce mulți consideră un proxy pentru economia SUA.

Valoarea de piață a Meta a crescut, de asemenea, cu aproape 10%, după ce a depășit așteptările pieței pentru veniturile din al doilea trimestru și a prognozat o creștere puternică a veniturilor în trimestrul iulie-septembrie, indicând faptul că cheltuielile puternice cu reclamele digitale pe platformele sale ar putea compensa costurile investițiilor sale în inteligența artificială.

viewscnt
Afla mai multe despre
capitalizare
it
companii
ai