Bursele din Golf au crescut, după ce Iranul a minimizat atacurile Israelului asupra unor obiective militare

Bursele din Golf au crescut, după ce Iranul a minimizat atacurile Israelului asupra unor obiective militare
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:28

Majoritatea piețelor de acțiuni din Golful Persic au încheiat sesiunea de duminică în creștere, pe fondul calmării temerilor privind o escaladare majoră a conflictului în regiune, după ce Iranul a minimalizat impactul atacurilor Israelului asupra obiectivelor sale militare, declarând că atacul aerian a cauzat doar pagube limitate, transmite Reuters.

Statele Unite, care au exercitat presiuni asupra Israelului pentru a evita țintirea centrelor sensibile de energie și nucleare iraniene, s-au alăturat altor țări în apelurile de încetare a confruntărilor între Israel și Iran.

Urmărește-ne și pe Google News
Numărul conexiunilor de Internet a crescut în România și au scăzut convorbirile telefonice CITEȘTE ȘI Numărul conexiunilor de Internet a crescut în România și au scăzut convorbirile telefonice
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
28 noiembrie - Profit Financial.forum

În Arabia Saudită, indicele principal TASI a crescut cu 1,5%, punând capăt unei serii de trei sesiuni de pierderi, condus de o creștere de 3,6% a acțiunilor producătorului de produse din aluminiu Al Taiseer Group. De asemenea, Etihad Etisalat a înregistrat o creștere de 2,2% a acțiunilor, în urma raportării unui profit net de 829 milioane riali (220,9 milioane dolari), față de 524 milioane riali în anul precedent, scrie News.ro.

În Qatar, indicele bursier QSI a crescut cu 1,5%, cu toți constituenții săi în creștere, inclusiv producătorul de petrochimie Industries Qatar, ale cărui acțiuni au urcat cu 1,7%.

În afara Golfului, indicele principal din Egipt EGX30 a crescut cu 0,9%, acțiunile Băncii Comerciale Internaționale având un avans de 2,5%.

EXCLUSIV Ford Otosan a produs deja, la Craiova, 60.000 de mașini Courier. Chiar dacă Puma a scăzut, creșterea de producție a uzinei va depăși 25% în 2024 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ford Otosan a produs deja, la Craiova, 60.000 de mașini Courier. Chiar dacă Puma a scăzut, creșterea de producție a uzinei va depăși 25% în 2024

În timp ce acțiunile au crescut, analiștii au preconizat o scădere a prețurilor petrolului în sesiunea de luni, deoarece atacul Israelului nu a vizat infrastructura de petrol și energie nucleară a Iranului și nu a perturbat livrările de energie.

Duminică, în Doha, directorii CIA și Mossad urmau să se întâlnească cu prim-ministrul Qatarului pentru a începe negocieri privind un nou acord de încetare a focului pe termen scurt în Gaza.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni