Acțiunile Salesforce - cea mai slabă evoluție într-o singură zi din 2004

Acțiunile Salesforce - cea mai slabă evoluție într-o singură zi din 2004
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2024

Acțiunile Salesforce au scăzut cu 20% și au consemnat cea mai proastă zi de tranzacționare din ultimii 20 de ani, după ce rezultatele financiare din primul trimestru au ratat estimările de pe Wall Street pentru prima oară din 2006, transmite CNBC.

Cea mai proastă zi de tranzacționare înregistrată vreodată de acțiunile Slesforce este 4 iulie 2004, când acțiunile au scăzut cu 27% la doar câteva zile după ce compania a devenit publică, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Compania a publicat previziuni financiare ușor mai slabe decât erau așteptările.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Fostul ambasador al SUA în România Adrian Zuckerman acuză un director adjunct al Directoratului Național pentru Securitate Cibernetică de relații apropiate cu China CITEȘTE ȘI Fostul ambasador al SUA în România Adrian Zuckerman acuză un director adjunct al Directoratului Național pentru Securitate Cibernetică de relații apropiate cu China

Furnizorul de software în cloud a declarat că veniturile pentru perioada raportată au crescut cu 11%, până la 9,13 miliarde de dolari, ceea ce a fost aproape de cele 9,17 miliarde de dolari așteptate de analiști, potrivit LSEG.

Salesforce se așteaptă la un câștig pe acțiune ajustat pentru trimestrul al doilea de 2,34 până la 2,36 dolari, cu venituri de 9,2 până la 9,25 miliarde dolari.

Analiștii chestionați de LSEG se așteptau la 2,40 USD în câștiguri pe acțiune ajustate, la venituri de 9,37 miliarde USD.

Analiștii Citi au spus că provocările macroeconomice mai ample „au revenit să se răzbune” în primul trimestru al Salesforce. Ei au remarcat că perioada a fost, de asemenea, mai slabă pentru alte companii de software, dar că problemele de execuție și modificările aduse strategiei Salesforce de introducere pe piață au afectat și performanța companiei.

Analiștii și-au redus prețul țintă pentru acțiuni la 260 USD, de la 323 USD.

”Odată cu încetinirea creșterii, lipsa estimărilor fără riscuri și fuziunile și achizițiile mai active, ne simțim confortabil pe margine, așteptând îmbunătățirea creșterii sau mai multe dovezi ale impulsului/monetizării Data Cloud/GenAI”, au scris analiștii Citi într-o notă de joi.

Alte firme au adoptat o poziție mai optimistă. Analiștii Goldman Sachs și-au confirmat ratingul de cumpărare pentru acțiuni și au spus că consideră Salesforce ca ”o franciză de software de înaltă calitate”.

Ei au spus că Salesforce va trebui să recâștige încrederea investitorilor, dar au adăugat că ei cred că reducerea ratelor dobânzilor, sfârșitul ciclului electoral și inteligența artificială generativă vor servi drept catalizatori de creștere.

Analiștii Goldman Sachs au declarat într-o notă de miercuri că Salesforce este ”un câștigător subapreciat al Gen-AI”. De asemenea, ei văd loc pentru ”extinderea semnificativă a marjei”, se spune în notă.

Analiștii Morgan Stanley au spus că este greu să te uiți la rezultatele Salesforce fără a avea încrederea în creșterea sa ”oarecum zguduită”. Cu toate acestea, ei cred că Salesforce va beneficia de AI generativă, în special anul viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
salesforce
bursa
actiuni