Acțiunile europene au închis la maximul ultimei luni, în timp ce inflația din SUA a prezentat o imagine mixtă

Acțiunile europene au închis la maximul ultimei luni, în timp ce inflația din SUA a prezentat o imagine mixtă
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2024

Bursele europene au crescut, iar indicele regional Stoxx 600 a urcat la cel mai ridicat nivel atins după 12 iunie, în timp ce investitorii au evaluat date noi privind inflația din SUA, transmite CNBC.

Indicele regional Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,97%, înregistrând o a treia sesiune pozitivă consecutivă, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Serbia - Dispută cu o companie anglo-australiană pentru relansarea exploatării unei mine de litiu CITEȘTE ȘI Serbia - Dispută cu o companie anglo-australiană pentru relansarea exploatării unei mine de litiu
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acțiunile companiilor din telecomunicații au crescut cu 0,59%, titlurile Ericsson înregistrând printre cele mai mari creșteri, avansând inițial cu peste 8% înainte de ceda o parte din câtșig.

Ericsson a raportat o scădere mai mică a veniturilor în al doilea trimestru decât se așteptau analiștii.

Între timp, acțiunile tehnologice au inversat pierderile anterioare, pentru a închide în urcare cu 1,73%.

Reacția la alegerile istorice din Franța și Marea Britanie a dominat începutul săptămânii, dar atenția s-a îndreptat ulterior către un val de date despre inflație.

Indicele prețurilor de producție din SUA a ajuns în iunie la 2,6% în termeni anuali și la 0,2% față de luna precedentă, acesta din urmă fiind cu puțin peste așteptări.

Cu toate acestea, economiștii tind să acorde mai multă importanță indicelui prețurilor de consum, care în citirea de joi, pentru iunie, a scăzut mai mult decât se estimase, la 3% anual, de la 3,3% în mai.

Combinată cu comentariile ”modest mai temperate” ale președintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, de la începutul săptămânii, datele referitoare la inflație au dus la o probabiltiate de peste 90% de reducere a ratei dobânzii din septembrie, de către cea mai mare bancă centrală din lume, o alta fiind așteptată înainte de sfârșitul anului.

Indicele german DAX a urcat vineri cu 1,15%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 1,27%, iar indicele britanic FTSE 100 cu 0,36%, Indicele italian FTSE MIB a crescut cu 0,76% și cel spaniol IBEX 35 cu 0,72%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni