Acțiunile europene au închis în creștere, în pofida unui pesimism al investitorilor la nivel global

Acțiunile europene au închis în creștere, în pofida unui pesimism al investitorilor la nivel global
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2024

Bursele europene au inchis în creștere, punând capăt tendinței negative din această săptămână, în condițiile în care piețele globale sunt supuse unei presiuni din cauza randamentelor în creștere ale obligațiunilor, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
18 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Indicele regional Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,63%, după ce a înregistrat cele mai proaste sesiuni ale lunii în ultimele două zile, închizând miercuri la cel mai redus nivel din 8 mai. Majoritatea sectoarelor au fost în principal pe verde, acțiunile din sectorul telecomunicațiilor crescând cu 1,6%. Titlurile din sectorul miner au încheiat ziua în creștere cu 0,3%, reducând pierderile anterioare, deoarece traderii au evaluat impactul renunțării grupului BHP la oferta de preluare a grupului Anglo American, în timp ce acțiunile tehnologice au scăzut cu 0,72% după ce Salesforce a înregistrat o rară ratare a previunilor privind veniturile în Statele Unite, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Primul efect dureros în România al scăderii pieței de mașini electrice. Gigant francez oprește activitatea în România, toți angajații sunt concediați CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Primul efect dureros în România al scăderii pieței de mașini electrice. Gigant francez oprește activitatea în România, toți angajații sunt concediați

Acțiunile companiei britanice Auto Trader au crescut cu 14,56% după ce platforma online a depășit estimările privind câștigurile, cu rezultatele sale pe întregul an.

Evoluția negativă a pieței europene de acțiuni în această săptămână a fost reflectată la nivel global, deoarece așteptările că ratele dobânzilor vor fi mai mari pentru mai mult timp au condus la creșterea randamentelor obligațiunilor – în general o mișcare dăunătoare pentru acțiuni.

În ceea ce privește datele, agenția de statistică a Uniunii Europene a declarat joi că rata șomajului ajustată sezonier în zona euro a fost de 6,4% în aprilie, în scădere de la 6,5% în martie și un nou minim record.

Investitorii așteaptă acum cu nerăbdare două date despre inflație, vineri.

Indicele german DAX a urcat cu 0,13%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,55%, iar FTSE 100, al bursei din Londra, cu 0,59%. Indicele italian FTSE MIB a avansat cu 0,87%, iar indiciele spaniol IBEX 35 a urcat cu 1,73%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni