După 2 ore de tranzacționare la BVB, titlurile companiei Air Claim, cu prestări servicii în domeniul traficului aerian, se tranzacționează la un preț de 21 ori câștigul său din anul anterior pandemiei.
După un plasament privat cu suprasubscriere de 14 ori realizat la sfârșitul lunii mai, acțiunile societății Air Claim (CLAIM) au intrat la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București. La orele prânzului, pe aceste titiluri se cumulaseră transferuri de 6,51 milioane lei, iar cotația se stabilizase la prețul de 12,60 lei/acțiune, cu 103,22% superior celui de 6,20 lei/acțiune al operațiunii de piață premergătoare listării.
La respectivul nivel, capitalizarea bursieră se ridică la 55,44 milioane lei (11,26 milioane euro). Aceasta înseamnă că societatea se tranzacționează la un nivel de 37,8 ori veniturile totale din 2019, anterior șocului pandemiei pentru traficul aerian și de 21,6 ori profitul net de 2,56 milioane lei din același exercițiu financiar. În 2018, la debut, firma s-a aflat pe pierdere, iar anul trecut a avut un profit net de numai 1 milion de lei, dar Cristian Neguș, director operațional la Air Claim, vorbește despre revenirea spectaculoasă a traficului aerian în acest an.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Deschiderea s-a realizat într-o zonă de maxime, la 18,30 lei/acțiune, dar cotația nu a rezistat pe respectivul nivel decât câteva minute. În ieșirile publice premergătoare plasamentului privat, compania menționa o creștere explozivă a afacerilor, indicând venituri de 95 milioane lei pentru anul 2023, de peste 31 ori mai mari decât recordul din 2023.
Profit.ro a avut anterior reacții negative din piața bursieră, argumentul scepticilor fiind că proiecțiile ar fi nerealiste raportate la dimensiunea traficului aerian din România. Acum, la o marjă de 40-50% a profitului net indicată de emitent și la veniturile proiectate, reiese că Air Claim se tranzacționează la un nivel de 1,17-1,45 ori profitul net estimat pentru anul 2023.